Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

„Dacă Roșia Montană va fi lăsată așa, va intra intr-un declin fără sfârșit”


Categorii: Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Merită să citiți aici întregul interviu despre monitorizarea proiectului minier propus la Roșia Montană cu sociologul Alin Teodorescu, fondator al IMAS, interviu din care redau mai jos doar câteva citate.

Partea socială este măsurarea calității vieții la nivel local. S-au făcut ceva măsuratori și în zonă, nivelul este unul dintre cele mai coborâte din România, aproape de polul sărăciei din Europa.

În zona Roșia Montană, intenția de părăsire este foarte mare. Oamenii pleacă de acolo de unde nu au posibilități de evoluție.

Deschiderea unei activități economice provoacă schimbări în mare parte pozitive. […] Dacă Roșia Montană va fi lăsată așa, va intra într-un declin fără sfârșit. […] Dacă nu există o investiție, o deschidere de șantier, zona respectivă se reîntoarce în sălbăticie.

Sistemele de monitorizare sunt prevăzute și de legile românești, și de directivele europene.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “„Dacă Roșia Montană va fi lăsată așa, va intra intr-un declin fără sfârșit””

Sa stiti ca nu este singura zona deficitara din Romania ,numai ca acolo s-a facut mai mult (tam-tam) am fost de curand,in localitatea Baiut MM si este de o tristete fara sfarsit,care pe unde a reusit sa plece ,nu se mai intoarce numai in vacanta .Sunt niste locuri superbe,dar fara nici o posibilitate de a munci pe plan local,daramite sa te si afirmi.Cand eram mica margeam cu tatal meu la servici ,lucra la flotatia din Baiut ,atata animatie nu mai vazusem in viata mea,acum nu mai vezi pe nimeni doar cate un baiutzean cu capul aplecat,sau cate o doamna vopsita,dar care nu rade niciodata ,pt ca i-au cazut dintii si va rog sa ma credeti,ca nu are bani sa-si puna altii.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului