Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Între a fi și a nu fi… Roșia Montană


Categorii: Aur, Comunitate, Patrimoniu, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Este greu de crezut ca acum, sa spunem, 10 ani, cineva, cu exceptia pasionatilor de istorie, ar fi pomenit de Rosia Montana mai mult decat ca loc de descoperire a tripticelor, celebrele placute cerate din vremea romanilor, sau ca locatie a unor mine stravechi datand din vremea acelorasi stramosi latini. Astazi, aproape ca nu exista […]

Citește mai mult

De pe bloguri


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Azi, am citit pe blogul lui Tiberiu Hrihorciuc, redactor-șef la Gazeta de Cluj, articolul ăsta. M-am gândit că îl veți citi și voi cu plăcere.

Citește mai mult

Cum se face ecologismul


Categorii: Cum se face la alţii, Opoziţie, Ziariştii şi bloggerii

Într-un comentariu la un articol de-al meu de pe blog, Marsal recomandă un link. Este vorba despre exploatarea petrolului în Ecuador și modul de lucru al unor organizații ecologiste. Articolul original, în care se vorbește și despre Roșia Montană, a apărut în Financial Post și îl găsiți tradus pe blogul lui Liviu Alexa.

Citește mai mult

Interviu cu folkistul Dinu Olărașu


Categorii: Noutăţi

Nu l-am făcut eu, l-a făcut Gazeta de Cluj la Ziua Minerului. Îl puteți citi aici.

Citește mai mult

Astăzi îi văd pe U2!!!


Categorii: Noutăţi

Am plecat câteva zile din Roșia Montană. Sunt la Atena, ca să-i văd pe U2. Erau prea aproape de noi și nu am speranțe prea mari să vină vreodată în România. Sper să pot face și poze, să le pun aici. Dar sigur o să dau câte ceva pe Twitter :). Așa cum am scris […]

Citește mai mult

Din nou despre Waihi, Noua Zeelandă


Categorii: Bau-baul: cianura, Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

De data asta de la ziariștii care au fost acolo. Doru Bușcu, în Academia Cațavencu: Cum m-am distrat în Noua Zeelandă Hazul și otrava cianurii Rareș Bogdan, în Ziua de Cluj: M-am întors ieri din Noua Zeelandă Pe măsură ce vor mai apărea articole, vi le voi semnala. La bună citire!

Citește mai mult

Să discutăm și despre patrimoniu


Categorii: Patrimoniu, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Ei, da. Să discutăm și despre patrimoniu. Despre cel de la Roșia Montană. Ca să fie mai simplu (nu doar pentru mine, ci și pentru voi), voi apela și la pagina de FaceBook a Proiectului Roșia Montană. Adică, voi posta aici ce puteți găsi și acolo, dar și altele. Pentru cei care au cont FB, […]

Citește mai mult

RMGC anunță reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

Aseară, RMGC a emis un comunicat de presă despre reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier pe care îl propune la Roșia Montană. Mai jos găsiți întregul comunicat.

Citește mai mult

”RMGC nu mi-a cumpărat conștiința”


Categorii: Bau-baul: cianura, Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Un interviu cu Robert Turcescu. Mi-ar plăcea să-l comentați, să-mi spuneți ce credeți. Despre același subiect au mai scris Floriana Jucan și Rareș Bogdan.

Citește mai mult

Din nou despre Waihi, Noua Zeelandă (II)


Categorii: Bau-baul: cianura, Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Alți ziariști care au fost în Noua Zeelandă: Roxana Volșeniuc, Robert Turcescu, Ioan T. Morar. http://morar.catavencu.ro/2010/09/02/am-baut-apa-din-lacul-cu-cianuri-din-noua-zeelanda/

Citește mai mult

Despre Roșia Montană în Business Week


Categorii: Aur, Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

A scris deja și presa românească despre asta. dacă n-ați citit încă, găsiți articolul aici.

Citește mai mult

Wallpaper septembrie 2010


Categorii: Aur, Noutăţi

De azi, eu folosesc wallpaperul de mai jos. Lunile trecute pot fi văzute și descărcate de aici (găsiți 640×480, 1.600×1.200 și wide).

Citește mai mult

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului