Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]
Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.
Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.
Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.
Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.
Înainte de 1989, în România sectorul minier dădea locuri de muncă, direct și indirect, pentru mai mult de un milion de oameni. În cele 14 regiuni miniere din țară, peste 150 de localități depindeau de minerit, iar mineritul non-energetic angaja peste 65.000 de persoane. În prezent, în acest sector mai lucrează doar 2.000 de persoane, […]
Citește mai multVă invit să citiți
editorialele în limba
engleză pe care le
semnez pe noul site
internațional despre
minerit în Apuseni.
Răspund, de asemenea,
cu plăcere, întrebărilor
voastre.
Copyright © 2022 Cătălin Hosu. Toate drepturile rezervate.