Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Din nou pe bloguri (și) despre Roșia Montană


Categorii: Cum se face la alţii, Industria minieră, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?, Ziariştii şi bloggerii

De data asta, Arhi și Subiectiv.

Citește mai mult

E weekend, hai la grătare!


Categorii: Ştiaţi că...?

Dar nu înainte de a știi că, pentru ca noi să trudim din greu la făcut grătare, minerii trudesc din greu să obțină ce ne trebuie nouă pentru făcut grătare. Și ce ne trebuie, dom’le, pentru un grătar de nu putem fără mineri? Păi ia vedeți mai jos. Din păcate, nu mai știu sursa :(.

Citește mai mult

Educare și informare în Apuseni


Categorii: Comunitate, Industria minieră, Noutăţi, Roşia: proiectul

Întotdeauna și peste tot, industria minieră a funcționat bine atunci când proiectele miniere s-au făcut împreună cu comunitățile locale. Astfel, companiile miniere și comunitățile în care își desfășoară activitatea lucrează împreună pentru a-și crește beneficiile. Un bun exemplu este ce s-a întâmplat recent în Apuseni. Vreme de aproape două săptămâni, școlile și liceele din zonă au […]

Citește mai mult

Sute de oameni lucrează pentru a readuce la viață clădirile Roşiei Montană: 20 de case din centrul istoric au fost deja restaurate, cu finanțarea companiei miniere


Categorii: Comunitate, Patrimoniu, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?, Ziariştii şi bloggerii

Patrimoniul construit al localității miniere Roșia Montană atrage deja turiști în zonă, ca urmare a investițiilor semnificative realizate de compania minieră RMGC.

Citește mai mult

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului