Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 18.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Dezbatere DeCe News: Nu sunt șanse ca Roșia Montană să fie inclusă în patrimoniul UNESCO

Alexandru Diaconescu, conferențiar la Facultatea de Istorie din UBB Cluj-Napoca, a declarat că în acest moment modul în care arată Roșia Montană nu o situează în categoria posibilelor monumente UNESCO. Exploatările care au fost făcute de-a lungul timpului au lăsat urme, iar dacă exploatarea aurului va reîncepe în zonă, nu va face decât bine. Diaconescu este susținut de academicianul Alexandru Vulpe, care consideră că săpăturile arheologice realizate până acum la Roșia Montană sunt cele mai bune care s-au efectuat vreodată în România. Citește mai departe.

Fiecare român va vizita măcar o dată în viață galeriile subterane de la Roșia Montană. În zonă se construiesc două hoteluri

Adrian Gligor, vicepreședinte patrimoniu și dezvoltare durabilă la Roșia Montană, susține că în acest moment zona este atractivă pentru turiști, dar aceștia nu aduc niciun plus economic zonei. Turiștii trec prin zonă dar nu consumă, dar în scurtă vreme se vor construi două hoteluri și un Muzeu al Mineritului. Oamenii vor putea vizita o parte dintre galerii, care vor fi iluminate și deschise  publicului. Acest proiect va aduce profituri și pentru localnici prin dezvoltarea unei rețele de turism. Citește mai departe.

De ce susţin Proiectul Roşia Montană?

Liberal în principii şi ţărănist din familie, am susţinut încă din 1990 investitorii străini. Am fost printre primii care am promovat ideea vinderii fabricilor lui Ceauşescu pe un dolar. Intuiam, la fel ca şi alţii ca mine, că salvarea nu poate veni din interior, ci de la partenerii noştri tradiţionali externi, pierduţi într-o sincopă de timp, care a durat aproape jumătate de secol. Alta ar fi fost faţa României dacă s-ar fi reîntors imediat după revoluţie investitorii tradiţionali. Cum ar fi arătat ţara noastră în concernul naţiunilor europene cu mari corporaţii, ca Daimler Benz, Krupp, General Motors, Bell Helicopters, Montupe, British Petroleum, General Electric, Volvo, John Deere, care ar fi deschis fabrici la noi şi i-ar fie educat pe români în cultul muncii corporatiste? Citește mai departe.

Cristian Preda: Comisia Europeană consideră că decizia de autorizare a proiectului Roșia Montană revine exclusiv României

Comisia Europeană afirmă că decizia de autorizare a proiectului minier Roșia Montană revine exclusiv României, susține eurodeputatul Cristian Preda. Marți au avut loc discuții în Comisia de Petiții a PE față de proiectul Roșia Montană. În comisia PETI a PE, au fost discutate în această dimineatță (marți, n.r.) două petiții depuse de Asociația Ad Astra și, respectiv, de dl. Sorin Jurca, de la Fundația Culturală Roșia Montană. Tema: proiectul exploatarii aurului. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului