Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 7.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Poate la anul va fi mai bine

Pe lângă mulţi alţi primari, Mircea Rovinar (primarul comunei Vălișoara – n.m.) a spus „DA” pentru Proiectul Roşia Montană, conştient că principalele beneficii pe care acesta le-ar genera ar fi dezvoltarea industrială şi, implicit, o viaţă mai bună pentru oameni, prin crearea unor noi locuri de muncă. Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană a fost lansat oficial în iunie 2011, la Bucureşti şi numără, în prezent, 71 de organizaţii membre, reprezentând: sindicate, asociaţii patronale, primării din comunităti miniere (judeţele Alba şi Hunedoara) şi nu numai, universităţi de prestigiu, fundaţii şi organizaţii nonguvernamentale din diverse medii, lideri de opinie şi chiar persoane fizice. „Atât timp cât un proiect îndeplineşte cu rigurozitate legislaţia europeană de mediu şi ţine cont de dorinţele şi aspiraţiile comunităţii locale, trebuie sprijinit pentru a fi implementat. Programul Roşia Montană ne va aduce locuri de muncă în zonă, ceea ce înseamnă rezolvarea unei probleme majore. Iar dovada  faptului că am dreptate, este  «Premiul de Excelenţă pentru susţinerea mineritului modern în munţii Apuseni», care mi-a fost acordat în cadrul Galei «Premiile de Excelenţă Administraţie.ro», ce a avut loc la Braşov, la sfârşitul lunii octombrie”, a mai subliniat primarul comunei Vălişoara. Citește mai departe.

Industriile conexe mineritului așteaptă startul minei de la Roșia Montană

Platforma industrială Nitramonia Făgăraş, una dintre cele mai mari din judeţul Braşov, aşteaptă un impuls important din punct de vedere economic prin începerea exploatării aurului la Roşia Montană. ,,Proiectul Roşia Montană ar putea fi o bună şansă pentru sectorul de explozivi civili, care este în regres”, a declarat Lucian Cupu, liderul sindicatului Nitramonia-Rompiro. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului