Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

40.000 de proiecte incepute si neterminate in Romania


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

“De ce are nevoie aceasta tara? Nu de bani, ci de antreprenori. De oameni care sa poata duce proiectele la capat. Suntem o tara care are prea multe proiecte incepute si neterminate. Peste 40 de mii de asemenea proiecte. Pentru mine, asta explica totul: si de ce avem inflatie ridicata, si de ce avem alocat un buget pentru investitii, dar acest lucru nu se simte” (Mugur Isarescu la Forumul Economic CCG-România-Bucureşti, 9 martie)

Declarația lui Mugur Isărescu nu mai are nevoie de nicio explicație. E clar că în România avem nevoie de investiții străine, de proiecte finalizate, de locuri de muncă șomeri. E singurul motor sănătos care poate să catalizeze economia țării.

Unul din cele 40.000 de proiecte de care vorbește Isărescu este și Proiectul de la Roșia Montană. A început de 15 ani, stă în evaluări de vreo 5 ani, cu toate că promite să aducă 4 miliarde de dolari în economia României, câteva mii de locuri de muncă și o serie de investiții majore în patrimoniu sau în dezvoltarea comunității din zonă.

Cine știe cât alte proiecte mari de investiții ar putea atrage România dacă ar da undă verde acestui proiect minier? Va fi în mod clar un semnal pentru investitori.

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “40.000 de proiecte incepute si neterminate in Romania”

iti dai seama ca daca aceste proiecte s-ar realiza si fiecare ar genera doar 10 locuri de munca directe (+alte zeci pe orizontala) cum ar salta economia tarii?

ca sa nu mai spunem ca probabil sunt si proiecte care ar genera mii de joburi…

Și dacă ar fi să pornească doar 5% din proiecte, tot ar genera un impact economic mare. Din păcate, birocrația e stufoasă, procedurile grele, reticența mare, că așa-i la noi.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului