Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Despre blog


Multe din lucrurile ce se spun despre compania pe care o reprezint, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), şi despre proiectul pe care îl propune, Proiectul Roşia Montană, sunt inexacte. Aici, o să încerc să explic în termeni cât mai necorporatişti şi relaxaţi ce se întâmplă cu adevărat în locul care a devenit celebru din cauza mizei economice pe care o are. Atât de celebru încât există oameni care vorbesc nonşalant despre Roşia Montană şi despre proiectul minier propus de RMGC, deşi habar n-au unde stă Roşia pe harta României şi nici nu au vreo idee despre ce propune, în totalitate, acest proiect. Simt uneori nevoia să spun unele lucruri şi, pe blog, nu mai trebuie să aştept întrebările ziariştilor ca să o fac.

Dincolo de arzătoarea problemă Roşia Montană, un blog este un exerciţiu necesar pentru orice om de comunicare. Simt nevoia să aflu şi altfel decât în ipostaza de cititor “cu ce se mănâncă” blogosfera şi Web 2.0. Altfel spus, CatalinHosu.ro nu este un blog de companie. Bineînţeles că am discutat cu managementul RMGC înainte de a îi da drumul şi am cerut permisiunea, aşa era firesc. Însă veţi găsi aici şi subiecte colaterale, nu neapărat legate de comunicarea RMGC. Cu alte cuvinte, e al meu. Despre ce fac eu la serviciu, despre ce fac eu în timpul liber, despre Roşia Montană şi despre proiectul Roşia Montană.

Cer iertare bloggerilor cu vechime şi cititorilor avizaţi pentru eventualele naivităţi şi neîndemânarea de care voi da dovadă la început. Sper să mă cunoaşteţi mai bine din ce scriu aici şi să înţelegeţi de ce cred în acest proiect – unde lucrez din martie 2003, poate azi mai mult ca niciodată.

Am scris primele posturi de-a lungul a câteva luni. Unele nu îmi mai plac atât de mult acum sau nu îmi mai plac deloc, dar le-am lăsat aici, pentru că sunt scrise de mine, deci sunt ale mele.

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului