Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

„Am fost la Roșia Montană”


Categorii: Noutăţi, Patrimoniu, Roşia: proiectul

Așa își intitulează Vlad Nistor, unnul dintre membrii senatului EvZ articolul despre vizita sa la Roșia.

Eu nu sunt nici ecologist, nu am nicio înţelegere specială a rentabilităţii sau nerentabilităţii unei exploatări aurifere ca aceea de la Roşia Montană. Am însă preocupări profesionale legate de o zonă de importanţă arheologică deosebită cum este cea de la Roşia Montană.

Ceea ce am să încerc să fac în continuare nu are să fie nimic mai mult decât o relatare, pe cât sunt în stare de obiectivă, a unei recente vizite la Roşia Montană, vizita ce a urmat unui interesant seminar consacrat cercetărilor efectuate în ultimii ani în zona săpăturilor arheologice.

Îl recomand cu căldură aici. Este o mostră de luciditate și echilibru jurnalistic. Părerea mea.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “„Am fost la Roșia Montană””

“Ca să ai creştere economică trebuie să creezi locuri de muncă şi să îţi crească productivitatea. Crearea de locuri de muncă şi creşterea pro­duc­ti­vităţii depind de foarte mulţi factori şi de aici încep complicaţiile şi doctrinele economice. Dar, din­colo de doctrine şi de abordări istorice, ambii factori depind de investiţii. Realizarea de in­ves­tiţii depinde de inovaţie, de capital, de eco­no­misire”, a declarat Isărescu la Conferinţa “Mugur Isărescu şi invitaţii”, organizată ieri la BNR.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului