Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Apele acide din Roșia Montană


Categorii: Concurs, Reabilitare ecologică, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Despre problema apelor poluate de la Roșia Montană s-a discutat în nenumărate rânduri, dar probabil că puțini dintre voi cunosc detalii despre acest fenomen.

Roşia Montană este o zonă în care aurul a fost exploatat încă din perioada Imperiului Roman. Mineritul istoric şi infiltraţiile pe pereţii galeriilor din masivele muntoase au avut efecte negative vizibile asupra mediului înconjurător şi asupra apei.

Apele acide de la Roșia Montană, cunoscute mai ales pentru culoarea lor roșie, se scurg din vechile galerii miniere, în cantități impresionante, chiar peste 20 de litri pe secundă. Ele ajung în albia pârâului, poluând sever mediul.

Apa din precipitații dizolvă sulfurile metalice din rocă și, în prezența oxigenului din aer, formează o soluție slabă de acid sulfuric, care are în compoziție metale grele.

Te invit să aflați mai multe despre situația apelor de la Roșia Montană, dar și despre planul nostru detaliat de epurare și tratare a acestora.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului