Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Ar trebui să se uite în curtea lor


Categorii: Cum se face la alţii, Noutăţi, Opoziţie, Ştiaţi că...?

Știți că, săptămâna trecută, un grup de membri Greenpeace au ocupat biroul Ministrului Mediului. Una dintre reacții am prezentat-o aici.

O altă reacție vă dau eu, acum. Dintre cei care au forțat biroul ministrului, majoritatea erau cetățeni străini: maghiari, germani, slovaci, unguri, austrieci. Care, probabil, n-au mai găsit nimic de protestat sau de salvat prin țările lor, țări care stau foarte bine cu mediul. Dar am să le indic doar câteva, așa, repede, de care ar trebui să aibă grijă înainte de toate.

Ungaria se luptă cu problemele create de centrala lor nucleară (și mai are încă de curățat după ruperea iazului de decantare de la Kolontar – apropo, uzina a reînceput să lucreze după doar câteva luni), Germania este somată de UE să se conformeze cu legislația deșeurilor, Austria are mari probleme cu ploile acide, iar Slovacia este sancționată pentru că nu a făcut consultări cu publicul în privința proiectului de construire a reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Mochovce.

Deci, ar trebui sau nu să se uite în curtea lor?

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


2 comentarii pentru “Ar trebui să se uite în curtea lor”

Irina

Aveţi şi dumneavoastră mare dreptate ! Tare mai au alţii grijă de cum prosperăm şi ne dezvoltăm noi . Toate partidele şi-au cam stabilit o opinie în raport cu această investiţie , care ne priveşte indirect pe toţi. Ea nu e doar o sursă de venit pentru angajaţii din zonă . Acest proiect teoretic trebuie să aducă un profit major la nivelul ţării, ca dealtfel tot ce se cheamă exploatări miniere sau alte resurse naturale. De când au apărut toate aceste frământări sociale despre investiţii importante pentru România nu am auzit ( eu cel puţin , îmi cer scuze dacă greşesc !)o opinie a Casei Regale care are dreptul ( mai mult decât un politician )să ne transmită o opinie susţinută în raport cu această invesţiţie-exploatare externă .

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului