Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Nu doar ardelenii-s ocoşi


Categorii: Limba română, Roşia: proiectul

Că toţi ardelenii îs ocoşi, o ştiam. Că, de fapt, toţi suntem mai deştepţi decât alţii şi ştim mai bine decât ei, mi-a luat mai mult timp să înţeleg. Dar e în firea lucrurilor să fie aşa. Şi mi-am adus aminte cât de bine ştim zilele trecute, când  am întâlnit o tanti din Tg. Mureş.

– Bună ziua, zic. Bine aţi venit la Roşia Montană.

– Voi sunteţi ăia care distrugeţi aici, otrăviţi cu cianură şi luaţi aurul? zice ea.

– Nu, doamnă, noi suntem cei care propunem un proiect minier care foloseşte cele mai bune tehnologii disponibile şi aduce beneficii de patru miliarde de dolari în România.

– Aha, deci voi sunteţi ăia. Hai, bărbate, să plecăm.

– Stai, mami, să ne spună şi omul ăsta ceva, ce vor ei să facă sau măcar să luam nişte broşuri de-ale lor.

– Lasă, că ştiu eu mai bine ce vor ei să facă aici, că am citit în «Formula AS».

Cu siguranţă că nici voi, nici eu, nu suntem – bineînţeles 🙂 – printre cei care “ştim mai bine”. Dar împreună putem afla de ce sunt păreri pro şi contra proiectului minier Roşia Montană.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “Nu doar ardelenii-s ocoşi”

Oameni si oameni 🙂
PS:In loc de Like-u ales de tine poti folosi
Facebook si
Twitter

Cătălin Hosu

@Costi
Foarte adevărat, dar care-s avantajele? Pe bune întreb, că eu n-am reușit să le găsesc.

Mai multa vizibilitate in online.

Cătălin Hosu

Cum?

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului