Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Aurul, comoara din adâncuri. Cum o scoatem la suprafață?


Categorii: Aur, Noutăţi, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

(Acest text a fost publicat în Libertatea).

Aurul este unul dintre cele mai rare elemente şi, ca atare, unul dintre cele mai căutate metale preţioase. Ce îl face unic? Fiecare dintre calităţile sale excepţionale: e moale, foarte maleabil, rezistent la coroziune, aproape indestructibil şi lipsit complet de toxicitate. Este atât de maleabil încât poate fi transformat într-o foiţă atât de fină şi subţire încât lumina poate trece prin ea. Aurul este practic imun la apă şi oxigen. Mai mult decât atât, se pot face cu uşurinţă aliaje din aur cu alte metale, cum ar fi argintul sau cuprul, proces prin care se măresc duritatea şi rezistenţa aurului la abraziune.

Toate aceste calităţi fizice şi chimice l-au transformat într-una dintre cele mai valoroase resurse naturale ale Pământului. Așadar, nimic mai explicabil decât dorinţa de a scoate aurul din adâncuri. Descoperirea oricărui zăcământ de aur e mai mult decât o afacere: este un moment care poate schimba fundamental viaţa oamenilor și loculîn adâncul căruia se ascunde comoara, aducându-le bunăstare. Exploatarea aurului este, în același timp, și o afacere profitabilă. O industrie fabuloasă în desfăşurarea căreia apar beneficii majore pentru comunităţile în care există şi potenţialul oferit afacerilor conexe, dar şi dezbaterile moderne legate de tehnicile folosite pentru a scoate aurul la lumină. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului