Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

„Avem nevoie de investiții atent direcționate pentru a stimula economia”


Categorii: Economie, Noutăţi

Am găsit acest articol, despre discusul președintelui Parlamentului european (PE), Martin Shulz, la summit-ul Consiliului Europei din 23 octombrie. Îl găsiți tradus mai jos, pentru viziunea pe care o are asupra conducerii PE, dar mai ales pentru cum vedea economia UE.

Shulz: „Avem nevoie de investiții atent direcționate pentru a stimula economia”

Europa are nevoie de un pachet de investiţii pentru a contracara creşterea scăzută şi rata ridicată a şomajului, a declarat preşedintele Parlamentului european Martin Schulz, lansând un avertisment la adresa şefilor de guverne la Consiliul Europei din 23 octombrie. Schulz a mai evidenţiat faptul că nivelurile investiţiilor sunt încă sub cele de dinaintea crizei.„Economia noastră încetineşte, acesta fiind un semnal de alarmă clar la care trebuie să reacţionăm”.

Schulz a salutat pachetul de investiţii de €300 miliarde anunţat de preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în luna iulie: „Aceasta este exact schimbarea de politică la care făcusem apel”.

Investiţiile nu înseamnă neapărat contractarea şi acumularea de datorii, a declarat acesta, explicând că totul ţine de fapt de modul în care sunt utilizaţi banii. Avem nevoie de investiţii atent direcționate în domenii care vor stimula economia şi vor crea locuri de muncă pe termen scurt şi care vor asigura viitorul copiilor noştri pe termen lung. Trebuie să investim în domenii şi proiecte care vor genera cea mai mare valoare adăugată”.

Preşedintele l-a felicitat, de asemenea, pe Juncker pentru învestirea noii Comisii Europene de către Parlamentul European. Noua Comisie îşi va începe mandatul de cinci ani la data de 1 noiembrie.

În plus, Schulz i-a îndemnat pe şefii de guverne să dea dovadă de ambiţie atunci când vor discuta politicile în domeniul climei şi energiei la summit, deoarece aceasta ar transmite un mesaj întregii lumii. „Numai dacă vorbim cu o singură voce şi continuăm să jucăm un rol de pionieri în sfera protecţiei climatice vom reuşi să dăm un exemplu credibil celorlalţi”, a declarat.

Preşedintele PE a adus în discuţie şi problema luptătorilor europeni care se alătură grupurilor jihadiste din Siria şi Irak, spunând că este necesară o strategie cuprinzătoare pentru a preveni radicalizarea şi pentru a promova o cooperare mai strânsă între agenţiile de punere în aplicare a legii şi serviciile de informaţii.

Schulz a făcut un apel la UE să ofere mai mult sprijin ţărilor vest-africane afectate de epidemia de Ebola: „Fără să ne lăsăm pradă isteriei, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a opri răspândirea acestei boli teribile şi pentru a salva vieţi omeneşti”.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului