Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Despre mine


Sunt Cătălin Hosu, aşa cum vă închipuiţi, şi sunt purtătorul de cuvânt al companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Ştiţi probabil că e vorba de compania care vrea să scoată aur de la Roşia Montană şi de dezbaterea creată în jurul întregii poveşti. Există susţinători şi opozanţi ai proiectului, iar exploatarea va începe după ce vom obţine un foarte mare număr de aprobări legate de mediu, situl arheologic şi aşa mai departe.

De ce lucrez aici? Pentru că în 2003 am vrut să schimb ceva în cariera mea. Până atunci, fusesem ziarist şi nu ştiam nimic despre Roşia Montană, pentru că mă ocupam de alte subiecte, în general de sport.

La RMGC, am venit la departamentul de mediu, unde am stat vreo 3 ani, timp în care am absolvit un curs post-universitar de reabilitare ecologică a zonelor afectate de minerit, şi apoi un master de evaluare a riscurilor de mediu. Am trecut apoi la departamentul de comunicare, iar acum sunt purtător de cuvânt al companiei.

N-am crezut niciodată că voi rămâne atât timp aici, iar acum spun că voi mai sta mult şi bine, pentru că proiectul ăsta merită făcut. Şi mai e mult de muncă. E vorba de o miză imensă pentru orice om din comunicare, dincolo de valoarea de 7 miliarde de dolari a proiectului. Dacă o să reuşim – şi sunt convins că o să reuşim -, voi avea cu ce să mă laud.

Spuneam mai sus că am fost ziarist. Am început în 1997 la Deva, la Radio 21. Am stat vreo 3 luni, cred, apoi am fost primit la ProTV Deva. Am lucrat în MediaPro, cu o pauză de vreun an, până în 2003, când am venit la Roşia. Poate voi scrie la un moment dat despre experienţa minunată, excepţională a muncii de ziarist şi, mai ales, a muncii în MediaPro, înainte şi după anul 2000.  Despre oamenii fantastici pe care i-am găsit acolo şi despre cât de mult am avut de învăţat de la ei.

Am o familie extraordinară – soţia mea Raluca şi fiul meu născut în ianuarie 2008, Horia. Întotdeauna mi-a plăcut sportul şi, pe lângă fotbalul pe care îl joacă oricine în parcarea blocului şi/sau în curtea şcolii, am jucat foarte mult baschet. Acum joc badminton, un sport pe care l-am descoperit în 2008 şi am început să-l iubesc de prima dată când l-am jucat. Îmi place şi skiul, drept pentru care skiez în fiecare an, cel puțin o săptămână.

Cred ca deja am scris prea multe despre mine şi sigur veţi mai afla de-a lungul timpului :-P.

Dacă vă place ce scriu, citiţi în continuare şi spuneţi şi altora. Dacă nu, puteţi citi în continuare, în speranţa (mai mult a mea :)) că voi scrie mai bine în viitor, sau puteţi să daţi link-ul duşmanilor.

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului