Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Bucate tradiționale din Apuseni


Categorii: Aur, Comunitate, Concurs, Noutăţi, Ştiaţi că...?, Tradiții

O masă moțească, la Roșia Montană ori prin împrejurimi, este fără îndoială o experiență. Cu un strop de curaj, cu puțină pasiune pentru gătit și mâncat :P, puteți fi martorii unei adevărate experiențe culinare.

Gospodinele cu suflet de aur din Apuseni explorează în bucătării asemenea minerilor porniți spre adâncul muntelui, în căutarea filonului de aur. Cu imaginație și având alături prețioasele rețete ale bunicii, moațele îți vor servi bucate felurite și gustoase. Vă dau doar câteva exemple care mie îmi plac și care vouă vă vor face o poftă incredibilă: balmoș, bulz, învârtite, mămăligă topănită ori păstrăv la grătar în coajă de brad. Da, știu că încă e post, dar gândiți-vă că vor fi cu atât mai bune după Sărbători!

Bucate de aur - coperta 1

Bucate de aur – coperta 1

Bucate de aur - coperta 4

Bucate de aur – coperta 4

Vă invit cu drag să răsfoiți cartea “Bucate de aur din Apuseni”, pe care o pun la bătaie, în trei exemplare, într-un concurs. Acceptă provocarea mea, răspunde la Întrebarea Zilei și câștigă o carte cu rețete tradiționale din Țara Moților!

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului