Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Casa 325


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

Au trecut deja două săptămâni de când am inaugurat la Roşia o clădire complet renovată şi restaurată. Este casa cu numărul 325 din Piaţa Centrală a Roşiei Montane.

Lucrările au durat aproape doi ani şi jumătate, au fost făcute cu materiale tradiţionale şi au costat peste 150.000 €. Acum este un mic muzeu, deschis deocamdată doar de luni până vineri, între orele 9-17. Intrarea este liberă!

Aici găsiţi o mică istorie a casei 325 şi mai jos un montaj cu fotografii făcute de la începerea proiectului de restaurare şi renovare şi până la inaugurare.

Mulţumesc, Ionuţ, pentru montaj!

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


9 comentarii pentru “Casa 325”

EM

Eu stiu cum arata casa asta si inainte de restaurare. Ma intrebam, uitandu-ma la materialiul video, cate case (cladiri) istorice au restaurat cei care vor turism la Rosia Montana… Nu sunt rau, doar tocmai mi-am amintit de cativa dintre ei! Felicitari Catalin, pentru blog!

Cami

Mi-ai răscolit amintirile! Amintiri frumoase, din copilarie. Amintiri de acolo, de peste dealul Roşiei, de la Muşca. 🙂
Frumoasă zonă! Cu oameni buni, ca painea caldă.

Am sa revin cu drag pe blogul tau. E acolo un loc special, un loc de suflet.

Mulţumesc!

Cătălin Hosu

@Camelia

Te aştept cu drag! Şi aşa e, zonă frumoasă, oameni frumoşi!

Cătălin Hosu

@EM

Mulţumesc! Te mai aştept, şi pe blog, şi la Roşia.

Cataaa, ce bine ca te “aud”. 🙂 Buna treaba s-a facut. Mi-a placut. Si cu prima ocazie ar trebui sa facem o excursie in zona…cici nici nu imi mai amintesc cum e outside city.
Bafta la proiect!

Cătălin Hosu

@Smara

Mulţam! Şi cu prima ocazie vă aştept cu drag!

Imi pare tare bine ca ati inaugurat minunatia asta! Imi pare tare rau ca n-am ajuns s-o vad, festivitatea era fix cind ma gaseam eu pe la Viena.

Am ajuns pe-acolo (intr-un zgomotos cird de ziaristi) catre faza finala a santierului, da’ nu ma asteptam sa arate asa frumos acum ca-i gata. Sper sa fac o vizita repejor 🙂

Cătălin Hosu

@Sergiu

Mă bucur că-ţi place! Şi te aştept la Roşia 🙂

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului