Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cât câștigă România din proiectul Roșia Montană?


Categorii: Industria minieră, Locuri de muncă, Noutăţi, Resurse, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Redevența este o taxă pe care orice companie minieră o plătește statului pentru valoarea zăcământului extras. Știați că în Suedia redevența este zero, iar în Finlanda este de până la 1%? În Franța, redevența este 2%, în China – 4%, în SUA – 5%, în Rusia – 6%. La Roșia Montană, RMGC va plăti 6% din veniturile realizate, cea mai mare redevență din lume. Asta înseamnă 591 de milioane de dolari pentru România doar din redevență.

În plus, România cîștigă și prin participația statului de 25% în RMGC. Știați că în proiecte miniere similare din SUA, Canada, Australia și Africa de Sud participația statului este zero? În proiectul Roșia Montană, cota României va fi de 25%. Asta înseamnă încă 580 milioane de dolari pentru România.

Statului român îi revin și 723 milioane de dolari din impozitul pe profit și cel pe dividende, precum și 461 milioane de dolari din alte categorii de taxe, impozite pe salarii, CAS sau accize.

De asemenea, în economia României vor rămâne și peste 2,9 miliarde de dolari sub formă de salarii și plăți pentru furnizorii români.

În total, România câștigă 5,3 miliarde de dolari. La împărțirea beneficiilor economice între România și investitor, 78% din beneficii rămân în economia României. Proiectul Roșia Montană este un proiect pentru România.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


2 comentarii pentru “Cât câștigă România din proiectul Roșia Montană?”

Am urmarit si eu acel material video, in prima vaza ar trebui sa ma vad incantat, insa statul nu e corect cu cetateanul, cel putin nu prea mult, nici nu vorbim de un procent de corectitudine incantator dar minteni de unul mare sau chiar suta la suta.
Daca noi am avea incredere in stata atunci da am iubi aceste anunturi, in rest ramane o fantezie…

@Dorin
Nu e o fantezie. E un calcul economic simplu. Sunt taxe, impozite, redevență și dividende, 2,3 miliarde dolari câștiguri directe la buget. Și încă aproape 3 miliarde în economia țării.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului