Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cea mai mare monedă de aur din lume


Categorii: Aur, Cum se face la alţii, Noutăţi, Ştiaţi că...?

Am citit articolul din Făclia (între noi fie vorba, e vorba de una dintre cele mai mari, nu de cea mai mare) și m-am gândit să cercetez puțin care sunt cele mai mari monede de aur din lume. Și iată ce-am găsit.

În 2007, Monetăria Canadei a bătut cinci monede de aur de 100 de kilograme fiecare (321,5 uncii). La acea vreme, și-a întrecut cu mult rivala – moneda austriacă „Big Phil”, de 31 kg (1.000 uncii), care a fost bătută în 2004, în 15 exemplare.

Top monede de aur_1 Million CAD

Are puritatea 999,9 (24 carate), diametrul de 53 cm, iar grosimea 3 cm

Nu se cunosc toți proprietarii celor cinci monede. Se știe că Regina Elizabeth a Regatului Unit (care apare pe monedă) are una, doi investitori neidentificați din Dubai au câte una, o companie spaniolă de comerț cu metale prețioase a cumpărat una în 2010, dar despre proprietarul celei de-a cincea nu se știe absolut nimic.

Dar și această monedă canadiană a fost întrecută. Australia a bătut o monedă de aur care cântărește o tonă!!! Aurul are o puritate de 999,9 (24 carate), iar dimenisunile sale sunt:

  • diametru 80 cm
  • grosime 12 cm

Aici vedeți o galerie foto „Making the Coin”, mai jos un clip.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului