Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cei mai mari producători de aur din lume


Categorii: Aur, Ştiaţi că...?

(Acest text face parte din serialul Descoperă.ro – „Povestea aurului”.)

Oamenii au fost atraşi de aur de la începuturile civilizaţiei, semne ale goanei după acest metal preţios dăinuind de mai bine de şase mii de ani. De-a lungul istoriei au fost consemnate călătorii şi expediţii în căutarea aurului, această tendinţă accelerându-se în ultimele două veacuri. Secolul al XX-lea a fost cel mai bun din istoria exploatării aurului: dacă în 1900 producţia mondială se ridica la 386 de tone, cantitatea extrasă în anul 2000 se ridica la 2.590 de tone, de aproape şapte ori mai mult!

De la început, producţia mondială de aur a crescut constant, vârful fiind atins în anul 2001, atunci când au fost produse 2.600 de tone de aur. De atunci, cantitatea de aur produsă anual a înregistrat o scădere treptată, în 2009 fiind produse 2.450 de tone, conform USGS (Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, agenţie oficială a guvernului SUA). În 2010, cantitatea produsă a crescut din nou, ajungând la 2.528 de tone, conform World Gold Council. Cererea de aur în 2010 a fost mult mai mare decât cantitatea produsă – 3.812 tone, conform WGC – un nivel record, atins în ciuda faptului că preţul aurului a crescut cu 40% faţă de nivelul anului 2008. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului