Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cele mai cunoscute monede de aur din lume


Categorii: Aur, Cum se face la alţii, Noutăţi, Ştiaţi că...?

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii. Sunt unele bănci în România care vând aur, însă sub formă de lingouri de diferite greutăți, doar băncile naționale bat monede. Spre exemplu, din 1996 și până acum, BNR a bătut peste 70 de monede de aur, cu greutatea maximă de 1 uncie.

Iată care sunt cele mai cunoscute cinci monede de aur din lume.

South African Krugerrand (Suid-Afrika Krigerrand) este cea mai întâlnită monedă de aur din lume. Apare din 1967, în greutate de 1, 0,5, 0,25 și 0,1 uncii.

Top monede de aur_Kugerrand

Are 22 de carate, adică 91,6% aur și 8,4% aliaj cupru-argint

American Gold Eagle Bullion Coin apare din 1986, în greutate de 1, 0,5, 0,25 și 0,1 uncii.

Top monede de aur_American Gold Eagle

Are 22 de carate, adică 91,6% aur și 8,4% aliaj cupru-argint

Chinese Gold Panda apare din 1982, cu greutate cuprinsă între 0,05-1 uncie.

Top monede de aur_Chinese Gold Panda

Este din aur de 24 de carate (o puritate de 999.9)

Canadian Gold Maple Leaf Coin apare din 1979, în variante de 0,05, 0,1, 0,25, 0,5 și 1 uncie.

Top monede de aur_Canadian Gold Maple Leaf

Este din aur de 24 de carate (o puritate de 999.9)

Vienna Philharmonic Gold Coin apare anual, începând cu anul 1989. Este moneda de o uncie de aur cu cel mai mare diametru.

Top monede de aur_Vienna Philarmonic

Este din aur de 24 de carate (o puritate de 999.9)

 

Sursa

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului