Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Centrul de Informare a împlinit 10 ani


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

Vă anunț cu mândrie că, în luna octombrie, Centrul de Informare al Proiectului Roșia Montană împlinește un deceniu de activitate. De 10 ani de zile, colegii mei – de-a lungul timpului au fost Teofana, Roxana, Mihai, iar acum sunt Magda, Alina și Mihaela – de la Roșia Montană au avut grijă să își primească oaspeții cu drag și cu răspunsuri la orice întrebare cu privire la relansarea mineritului în Apuseni.

Cu ambiții mari și cu dorința de a fi alături de comunitatea locală, Centrul de Informare din Roșia Montană a fost găzduit întâia oară de clădirea Căminului Cultural din comună. După câțiva ani ani, Centrul își extinde activitatea și își mută sediul la câteva numere mai sus, chiar în Piața Veche. De atunci și până în prezent, clădirea cu numărul 321 A, cu o vechime de 145 de ani, își întâmpină vizitatorii cu o atmosferă relaxantă și parfumul amintirilor de odinioară.

Zeci de mii de vizitatori au trecut pragul Centrulul de Informare în căutarea răspunsului la diverse întrebări despre trecutul, prezentul și mai ales viitorul Roșiei Montane. Echipa Centrului de Informare a fost și este formată din localnici, cunoscători ai istoriei și tradiției miniere a Roșiei Montană și a Apusenilor.

Îi felicit și eu cu această ocazie pe colegii mei pentru profesionalismul de care dau dovadă de 10 ani încoace, iar pe voi toți vă aștept în vizită la Roșia Montană. Centrul de Informare v-a pregătit planuri și machete 3D, materiale video și tot suportul informațional de care aveți nevoie pentru a vă forma o imagine completă și corectă cu privire la Proiectul Roșia Montană. Și, mai mult, peste drum este expoziția „Aurul Apusenilor”, care o să vă placă, cu siguranță.

Aici este comunicatul de presă.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului