Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Comoara lui Râsu-Plânsu


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Mi-am adus azi aminte de un articol din “Informaţia de Alba”. Mie mi-a plăcut şi cred că merită să-l citiţi aici.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


7 comentarii pentru “Comoara lui Râsu-Plânsu”

Nutu

Faina povestea… merita popularizata!
Mersi de noutati Cata!

Cătălin Hosu

Am zis că o sa vă placă :). Toate bune, Nuţule!

sobila

‘tariti dom’ Cata!
fain blog!
povestea insa, e trist de adevarata!
ar fi fost mai fain sa se petreaca in alta tara!
asta e ba! daca n-am plecat cand eram mai tineri!
zicea erich ca, nici nu trebuia sa plecam prea departe; era suficient si pina in Ungaria :))!

Bogdan

Salutari Cataline!

Interesant articolul. Merita Nutu o bere pentru “popularizare” :).
O singura observatie: linkul catre articol “aici”, trebuie sa-l evidentiezi cumva. Subliniere, culoare mai vie. Prea se integreaza in peisaj.
Succes!

Bogdan

Cătălin Hosu

@Bogdan

Am pus şi cu bold, ca să se vadă mai bine, deşi mie mi se pare că se vede destul 🙂 Şi mulţam de aprecieri.

Radu

Super tare povestioara. Si se potriveste manusa cu istoria Rosiei Montana. Mie imi placea sa o compar cu povestea lui Creanga “Prostia omeneasca”, mai exact cu drobul de sare. Cum se apucase “saraca cu duhul femeie” sa boceasca dupa copilul ce va muri cand ii va cadea drobul de sare in cap, tot asa “saracii” ecologisti bocesc dupa poluarea ce urmeaza a se intampla la ipotetica producerea unui accident la mina ce urmeaza a fi facuta. E si asta destul de aproape de spiritul nostru national. Adik mi se pare “just” sa blochezi o investitie pentru ca, Doamne fereste, se poate intampla un accident la fel de “just” mi se pare sa stai cu comoara ingropata, ca doar i-a ta.

Cătălin Hosu

@Radu

Te salut şi bine ai venit pe-aici!

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului