Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Construcții celebre din aur


Categorii: Aur, Cum se face la alţii, Resurse, Ştiaţi că...?

Când vine vorba de aur, de cele mai multe ori ne gândim la bijuterii, monede sau lingouri. Recunosc că eu mă gândesc inevitabil la minerit, dar vă propun să privim acest metal prețios și din alte perspective. Datorită proprietăților sale extraordinare, aurul este folosit cu succes în diverse industrii.

Spre exemplu, reflectivitatea ridicată a aurului îl recomandă ca materie primă în industria construcțiilor.  Ferestrele unor clădiri sunt acoperite cu folii subţiri de aur, transparente, care reflectă căldura. Astfel, interiorul clădirii este menținut răcoros vara și cald în timpul iernii, contribuind semnificativ la reducerea consumului de energie. O astfel de clădire este sediul Royal Bank Plaza din Toronto, Canada. Cele peste 14.000 de ferestre sunt acoperite cu straturi subţiri de aur,  cantitatea totală de aur utilizată fiind în jurul a 70 de kg.

Alte clădiri celebre din lume în construcția cărora a fost folosit aurul sunt templul Amritstar din India și floarea de bauhinia din Hong Kong.

Cupola Templului Amritstar a fost acoperită în secolul al XIX-lea cu peste 100 de kilograme de aur. Pelerini din întreaga luma sosesc aici pentru a se ruga, condiția de a avea acces înăuntru fiind să aibă picioarele goale și capul acoperit, în semn de umilință.

Sursa: Wikipedia

Sursa: Wikipedia

Galerie foto

Emblema oraşului Hong Kong este o floare de Bauhinia, poleită cu aur şi înaltă de şase metri. Monumentul are în componenţă 206 plăci de piatră suprapuse, fiecare dintre acestea reprezentând un an din intervalul 1842-2047, la finalul căruia Hong Kong se va întoarce complet sub controlul Chinei.

Sursa: Wikipedia

Sursa: Wikipedia

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului