Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Crisoterapia – atunci când aurul vindecă


Categorii: Aur, Ştiaţi că...?

(Acest text face parte din serialul Descoperă.ro – „Povestea aurului”.)

Folosirea aurului în medicină şi în stomatologie datează de mii de ani. Încă din antichitate, acest metal preţios a fost asociat cu zeii şi cu nemurirea, oamenii crezând că el conferă sănătate, tinereţe şi, în anumite culturi, chiar nemurirea. Aceste calităţi îi erau atribuite aurului şi pentru că era considerat elementul perfect al naturii.

Aurul este folosit pentru a vindeca de cel puţin 5.000 de ani. Arheologii au descoperit în Egipt, în apropiere de Alexandria, dovezi care arată că în jurul anului 3000 î.e.n. aurul era un ingredient cheie al unei băuturi purificatoare. Egiptenii considerau că aurul are proprietăţi mistice şi că o anume poţiune cu aur reprezenta un medicament ce avea puterea de a reda tinereţea şi vitalitatea celui ce îl consuma. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului