Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cum a fost la Ziua Minerului


Categorii: Comunitate, Noutăţi

A fost fain. Tare fain. Poate că spre seară a fost cam rece, poate că norii ne-au stropit vreo 15 minute. Și cu toate astea, pe stadionul din Roșia au venit vreo 5.000 de oameni!

Au venit 12 comunități miniere, din patru județe: Alba (Abrud, Almașul de Sus, Baia de Arieș, Bucium, Câmpeni, Lupșa, Zlatna, Roșia Montană), Bihor (Popești), Cluj (Ocna Mureș, Turda) și Hunedoara (Brad). La început, comunitățile au defilat pe muzica fanfarei județului Alba, apoi fiecare a avut câte ceva de prezentat. Bineînțeles că a cântat și Corul Minerilor din Roșia Montană!

Defilarea comunităților miniere (click pe foto pentru slide show)

În acest timp, membrii asociaţiei Terra Dacica Aeterna, costumaţi în soldaţi daci şi romani, au reconstituit pe câmpul de luptă o bătălie între cele două armate şi au organizat o paradă militară. Au răspuns la întrebările spectatorilor și le-au explicat cum se îmbrăcau și cum foloseau oamenii acelor timpuri.

A urmat un concert de muzică populară și apoi atracția serii: ”Folk You la Roșia Montană”, cu Dinu Olărașu, Zoia Alecu, Nicu Alifantis și Ducu Bertzi, cu violonistul Mihai Neniță.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Cum a fost la Ziua Minerului”

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului