Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cum aducem creștere economică României?


Categorii: Noutăţi, Reabilitare ecologică, Ştiaţi că...?

Ne zice Emil Stoica pe portalul Alianța pentru o Românie Curată. Și eu mai adaug două domenii la cele două ale sale: infrastructura (știu, o menționează și el în treacăt, dar eu aș pune-o ca un dimensiune investiții) și transporturile – rutiere, feroviare, maritime, fluviale, aeriene.

Iată care sunt observațiile sale cu privire la valorificarea resurselor naturale ca soluție cu impact extensiv imediat pentru salvarea României din impasul economic  în care se află:

„Resursele naturale: trebuie să spunem de la bun început că în România se practică mineritul de mai bine de 2.000 de ani. Desigur, standardele ecologice europene trebuiesc respectate, însă hai să nu sărim calul. Avem nevoie de materii prime oricum pentru a ne încălzi, pentru utilajele agricole, pentru canalizare, pentru irigații. România este o importatoare netă de resurse naturale, așadar prin creșterea producției beneficiul este dublu: crește numărul de locuri de muncă, crește activitatea economică și, în plus, scade importul.”

Însă e ceva cu care nu sunt de acord în articolul lui. Eu cred că aceste direcții de investiții trebuie păstrate pe termen lung. Citiți și comentați!

Notă: articolul a fost publicat în 14.06.2012 și actualizat în 01.10.2012, pentru concursul „Provocarea lui Cătălin”.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Cum aducem creștere economică României?”

Dan

1.Subventionarea doar a agriculturii fiscalizate (fara mila) si nu mai putin de 5 ha
2.Construirea de sere in parteneriat public privat pe langa termocentrale (Rovinari , Turceni etc.) ,incalzirea este aproape gratis , mii de locuri de munca.
3.Infiintarea de parcuri industriale cu infrastructura completa pe centura oraselor (cu facilitati mai ales pentru industria constructiilor de masini:-tractoare,camioane si utilaje aferente acestora) “Aici sunt banii unei tari in industrie”
4.Indepenta energetica : – Modernizarea hidrocentralei prin pompaj de la Tarnita si Retezat. , exploatarea gazelor de sist.
5.Exploatarea Rosia montana , Cuprumin etc.
6.Infrastructura-Cai de comunicatie terestra prioritate autostrazi.
7.Realizarea canalului Siret-Baragan (irigarea aproape 1 milon de ha).
Ar fii multe dar in esenta trebuie urgentate cele care aduc bani bugetului de stat si acesti bani trebuiesc reinvestiti sa aduca plusvaloare. Daca se duc in pensii si salarii suntem o natie pierduta , vom fii noua grecie peste 10 ani.
Va salut Ing. Danut Ciui

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului