Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cum se opun ONG-urile proiectului minier


Categorii: Opoziţie

În urmă cu trei luni, 70 de ONG-uri au semnat la Cluj-Napoca o declaraţie comună împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Ziarul de Apuseni a discutat cu semnatarii declaraţiei şi a descoperit lucruri interesante. (Întregul articol aici.)

Unii nu au vrut să stea de vorbă cu reporterii ziarului când au fost întrebaţi despre argumentele împotriva Proiectului Roşia Montană. Alţii au recunoscut că nu se opun proiectului minier, ci doar au câteva îngrijorări, iar alţii au fost de acord să facă parte dintr-un grup care să monitorizeze proiectul, atunci când acesta va fi demarat.

Mulţi dintre ei au recunoscut că îşi iau informaţiile de pe internet şi că nu au stat niciodată de vorbă cu specialiştii RMGC. Iar aici e o foarte scurtă poveste despre specialiştii RMGC, pe care vă rog să o citiţi.

Au fost şi cazuri în care ONG-iştii şi-au însuşit, fără să pună la îndoială, părerile unor cunoştinţe sau prieteni.

Sunt sigur că ştiţi şi voi cazuri dintr-astea, când unii semnează fără să ştie ce, alţii semnează pentru că aşa e trendy, iar unii semnează pentru că ştiu ei sigur că aşa e bine. Dacă le ştiţi, scrieţi-le, să le ştim şi noi.

PS: Aici am scris despre cei care “ştiu mai bine” :).

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


2 comentarii pentru “Cum se opun ONG-urile proiectului minier”

raul

nu sunt in nici o forma inplicat in acest domeniu. nu sunt membru al vreunei asociatii sau organizatii de mediu insa ma bucur sa aflu ca au semnat acest acord. am urmarit din strainatate fenomenul mondial al exploatarilor cu cianura. are dupa evenimentul de pe dunare chiar vrem asa ceva la noi in tara? de ce? pentru bogatie sa nenorocim totul in jurul nostru? cine va avea de castigat si cine va avea de pierdut? eu cred ca majoritatea va avea de pierdut si fff putin ceva de castigat. cei care vor fi castigati vor fi strainii deoarece nu e tara lor. daca tehnologia inca nu permite, ar fi bine sa nu fortam nota, folosind metode barbare si de distrugere in masa sa ne atingem scopurile. nu otraviti apa si nu distrugeti acea minunata zona a tarii noastre.
am vzut sin un documentar facut de BBC pe aceasta tema in care se explica foarte clar, cu exemple si specialisti parerile pro si contra. pentru moment cele contra sunt mai multe.
o zi buna.

Cătălin Hosu

@Raul

Chiar dacă nu eşti membru al vreunei asociaţii, văd că poţi gândi ca ei. Adică să vrei să salvezi Roşia Montană trăind oriunde altundeva decât în Roşia Montană. Iar aceste ONG-uri se aud cu atât mai tare cu cât se află mai departe de Roşia Montană.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului