Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Descoperă povestea aurului


Categorii: Aur, Ştiaţi că...?

Descoperă.ro a început să publice, în secțiunea „Maratoanele «Descoperă»”, povestea aurului. Serialul va cuprinde episoade despre istorie, proprietăți, tehnologii, folosire, simboluri, semnificații, zăcăminte, producători, viitor.

De luni, zilnic, câte un episod.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “Descoperă povestea aurului”

Radu

Saluta,

Revin cu o intrebare, citeam pe site RMGC la sectiunea de proces technologic ca dupa electroliza aurului si argintului se vor topi in lingorui. As vrea sa stiu daca topirea se va face de catre RMGC in Romania si daca statul roman va supraveghea acest proces prin ceva institutie, daca lingourile vor fi marcate si cine certifica acest proces.

Alta intrebare este legata de o harta sau o schita de cum va arata centrul istoric care se va conserva in contextul in care exploatarea incepe, adica cat de aproape vor fi exploxiile si drumurile pentru camioane de cladirile in curs de conservare.

Mersi

Cătălin Hosu

@Mihai
Se va face electroliză, topire și turnare în lingouri dore (mai mult aici: http://www.catalinhosu.ro/?s=dore).
Tot ce poți afla despre aspectele de patrimoniu cultural al Roșiei Montane în contextul proiectului minier se află aici: http://rmgc.ro/proiectul-rosia-montana/patrimoniu.html.

Radu

Imi pare rau dar nu am gasit raspuns la intrebarea UNDE se vor turna aceste lingori si CINE va certifica acest proces.

Cătălin Hosu

@Mihai
Se vor turna în uzina de procesare a proiectului minier propus, în conformitate cu toate reglementările legale în vigoare.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului