Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Despre FânFest 2010 – părerea mea


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

Nu a fost nici pe departe la nivelul anilor trecuți. De fapt, după ce începuse ca un festival anual, în 2008 și 2009 nu s- a mai ținut. Prin 2006-2007, veneau 2.000-2.500 de persoane la festival, anul ăsta au fost vreo 400-500.

În general, același gen de oameni: ecologiști, activiști, păreriști, habarniști și miserupiști, dar și oameni dornici de informare. Ecologiști, care chiar cred în ceea ce propovăduiesc. Activiști, care sunt plătiți pentru ceea ce fac. Păreriști, cei care se pricep la orice: la minerit, chiar dacă prima și ultima mină pe care au văzut-o în viața lor e mina lor-  bine ancorată în păreri! – reflectată în oglindă; la turism, chiar dacă experiența lor în turism se rezumă la vacanțele petrecute care pe unde; la ce ar trebui să facă localnicii din Roșia, chiar dacă ei trăiesc în orașe mari sau în comunități care n-au de-a face cu mineritul; la UNESCO, deși probabil au auzit acest acronim în urmă cu vreo 3 zile. Habarniști, care n-au habar de ce sau pentru ce au venit la Roșia Montană. Miserupiști, cărora chiar li se rupe ce se întâmplă la Roșia.

Și cei dornici de informare. Care au fost mulți, chiar foarte mulți față de alți ani. În Centrul de Informare al RMGC au intrat, în zilele festivalului, aproximativ 400 de vizitatori. Adică aproape toți cei care au venit la festival. La fel de mulți au vizitat și expoziția muzeală de peste drum, ”Aurul Apusenilor”, în casa 325, prima casă complet restaurată din centrul istoric al Roșiei Montane.

A fost chiar și un grup de tineri, îmbrăcați cu tricouri cu ”Salvați Roșia Montană”. După o scurtă prezentare a proiectului, făcută de colega mea Roxana, au spus că ei știau cu totul altceva. În general, am observat că oamenii sunt dornici de informații.

Deci, așadar, în concluzie și prin urmare, a fost bine. Și știți ce a fost iarăși bine? Că toți vizitatorii au găsit panouri și indicatoare în zonă, ca să afle mai multe despre clădirile monument istoric din Roșia și să știe direcțiile pe unde s-o apuce.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Despre FânFest 2010 – părerea mea”

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului