Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Despre opoziția proiectului minier


Categorii: Noutăţi, Opoziţie, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Am scris și eu de câteva ori (aici, aici și aici). Ultima dată am scris că „Ar trebui să se uite în curtea lor”. Ar fi o prea mare aroganță să cred că de acolo a pornit acest articol, dar nu e deloc arogant să vă spun că merită citit.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


6 comentarii pentru “Despre opoziția proiectului minier”

marius strauss

Cum raspunde proiectul acesta cerintelor de dezvoltare durabila?
Cat va castiga statul roman de pe urma exploatarilor 518 milioane dolari?
Locuri de munca pe perioada determinata=dezvoltare economica?

petrea mihaela

Sper totusi sa apara comentariul meu.
De ce firma asta e inregistrata in I-la Barbados?
De ce statul roman va castiga doar 518 milioane de euro in cei 17 ani de functionare?
De ce nu se vorbeste si de celelalte bogatii pe care solul le contine in acea zona?
Cum se creaza dezvoltare economica in 17 ani de functionare si contracte pe perioada determinata?

Cu stima,

pt Marionete Dirijate

Am observat ca nimeni nu s-a atins de aspectul asta in toti anii astia nici macar “analistii” economici .
Deci ce doresc eu sa va aduc la cunostiinta,
e ca acele calcule “matematice” asupra valorii zacamintelor auro-argintifere facute de RMGC sunt total ERONATE si MINCINOASE.
Conform celor spuse de dumnealor acele zacaminte au o valoare neta de 7.5 mld $ suma pe care ei o sustin si astazi 2012 ca valoare .
Sa trecem la calculele RMGC(calculele lor sunt datate 31.12.2009 in care ei coteaza Au la un pret de 900$/uncie si Ag la 12,5$/uncie)
reliefate de mine : se spune ca ar fi 1600 tone de argint care transformate in uncii inseamna 56.438.385 x 12,5$/uncie = 705.479.812,5$
Scazand din 7.5 mld $ valoarea Ag ne ramane valoarea Au care este de 6.794.520.187,5 $ , impartind aceasta suma la 900$/uncie(cotatia RMGC)
avem ca rezultat 7.549.466,875 uncii Au care convertite in tone rezulta o cantitate de 214,o2 tone Au.
Acum calculul facut de mine la valorile reale de astazi 24.02.2012 :
Astazi nu mai avem 214 tone de aur 🙂 , nici 250 cum sustinea Dragos Tanase in vara 2009 la TV, nici 300 cum se spunea prin 2010-2011,avem 314 tone Au.
Deci cantitatea =314 tone Au care convertite in uncii = 11.076.033 x 1900$/uncie = 21.044.462.700 $
Acum Ag avem tot 1600 tone care convertite la uncii = 56.438.385 x 22$/uncie = 1.241.644.470 $
VALOAREA TOTALA A ZACAMINTELOR AURO-ARGINTIFERE ESTE DE 22.286.107.170 $
In final daca sunteti foarte atenti o sa va dati seama cam cat minte RMGC asupra unor calcule minore si cum a evoluat cantitatea de aur pe cand cea de argint a fost aceeiasi
de cand s-a deschis subiectul acesta 🙂
“Analistii citati de Reuters sustin ca pretul aurului ar putea depasi in curand 2000 de dolari/unice si sunt voci care mizeaza chiar pe o evolutie si mai spectaculoasa, de pana la 3000 de dolari/uncie, pana la sfarsitul anului.”
V-am dat si o nota dintr-un articol legat de cum evolueaza pretul unciei de aur in viitor. Nota ca argintul e 37 de dolari uncia , deci calculul ala es putin devansat 🙂
Deci cat spuneati ca , castiga Romania? si cat castiga RMGC?

Cătălin Hosu

@Marionete
E simplu este să găsești nod în papură și să faci demonstrații greșite, nu?
Dacă ai fi citit aici (http://www.catalinhosu.ro/cat-aur-este-la-rosia-montana.html), ai fi aflat că cifrele de mai sus, atât 314 tone de aur, cât și 250 de tone de aur sunt corecte. Zăcământul are 314 tone exploatabile, randamentul de extracție nu este 100%, deci se pot obține vreo 245-250 de tone. Același lucru și la argint, calculele sunt tot acolo.
La fel cum „reliefezi” și tu, exercițiul economic de pe site este din 2009, dar spunem asta peste tot. E vorba despre un studiu de fezabilitate, ultimul. Când vom face altul, îl vom da publicității. dar până atunci citește aici, să vezi ce se întâmplă dacă valoarea zăcământului crește: http://www.catalinhosu.ro/beneficiile-romaniei-cresc-odata-cu-cresterea-pretului-aurului.html.
Și ca să nu mai greșești calcule inclusiv când transformi din tone în uncii și invers, citeșe aici cât este uncia de aur: http://www.catalinhosu.ro/uncia-de-aur.html.
Și de acum înainte te rog cenzurează-ți singur limbajul și tonul la comentarii, n-am să mai accept acuzații gratuite, inclusiv cele în care mă faci mincinos.
Iar în ceea ce privește analiștii citați de oricine, sunt sigur că ai reținut că e vorba de previziuni. Vom vedea cum vor evolua prețul aurului și al argintului. Și toată lumea speră să crească în continuare, ca să se întâmple ca aici: http://www.catalinhosu.ro/beneficiile-romaniei-cresc-odata-cu-cresterea-pretului-aurului.html.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului