Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Diamante celebre


Categorii: Noutăţi, Ştiaţi că...?

Într-o săptămână dedicată mineralelor, vă invit să aflăm mai multe informații despre cel mai prețios și dur mineral din lume, diamantul. Cuvântul „diamant” are origini grecești și înseamnă „indestructibil”. De bună seamă, căci diamantul este recunoscut pentru duritatea sa, putând fi șlefuit doar cu ajutorul unei pulberi obținută tot prin sfărâmarea unor alte bucăți de diamant.

Haideți să vedem câteva dintre cele mai celebre diamante descoperite în istoria omenirii.

Golden Jubilee este cel mai mare diamant din lume, având și cele mai multe fațete. A fost tăiat de cel mai cunoscut specialist din domeniu, Gabi Tolkowsky, și a fost oferit în dar Regelui Thailandei, în anul 1997, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la încoronarea sa.

The-Golden-Jubilee-Diamond

Diamantul Incomparable este cel mai mare diamant din America și al treilea în lume ca dimensiune. A fost tăiat dintr-un diamant care cântărea inițial 890 de carate, descoperit în Vestul Africii.

Incomparable Diamond

Cel mai mare diamant negru din lume se numește Spirit of Grisogono și are 312,24 carate, fiind în același timp și cel de al cincilea diamant ca mărime din lume. Este montat în aur și bătut cu diamante albe.

Spirit_of_de_grisogono_diamond

Aici este top 10 al diamantelor și sursa acestui articol.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


8 comentarii pentru “Diamante celebre”

se numeste Spirit of Grisogono

Maftei Adrian

Cel mai mare diamant din lume, care are si cele mai multe fatete, se numeste Golden Jubilee. A fost daruit regelui Thailandei in anul 1997 la aniversarea a 50 de ani de la incoronarea acestuia.

Cătălin Hosu

Adrian, conform regulamentului, pot fi luate în considerare doar răspunsurile din comentariile la statusurile de pe Facebook. Te rog să răspunzi acolo.

Cătălin Hosu

Alex, conform regulamentului, pot fi luate în considerare doar răspunsurile din comentariile la statusurile de pe Facebook. Te rog să răspunzi acolo.

george deac

domnule hosu imi explicati si mie ce e cu rosia montana asta ca nu inteleg…am auzit ca rmgc vrea sa fure tot aurul de acolo….asa e?

Cătălin Hosu

@George
Îți recomand http://www.RMGC.ro și http://www.CatalinHosu.ro. Apoi, dacă ai nelamuriri sau întrebări, le aștept.

marius-buzau

Va salut domnule Hosu,ma numesc Stanciu Marius ,sunt de langa Vulcanii Noroiosi, din loc. Berca – Buzau si vreau sa va spun ca am vizionat articolul dumneavoastra Povestea florilor de mina si am observat”exponatul” PIRITA, acela care este format din cuburi aproape simetrice …o floare de mina care unui necunoscator ca mine la prima vedere ii poate parea imposibil “de a fi naturala”. Am si eu cateva minunatii de genu acestor flori ,aduse de mine din Italia de acum 2 ani pe cand lucrau acolo iar una dintre ele seamana leit cu cea przentata de dv. la Povestea florilor de mina.As dori sa va intreb mai multe detalii daca sunteti amabil, referitor la pietrele de mina pe care le am ,din ce sunt formate ,ce denumiri au si eventual ce pret ar avea. ma puteti contacta pe adresa de mess.VA MULTUMESC!

Cătălin Hosu

@ Marius Stanciu
Marius,
Îți mulțumesc pentru încredere, dar nu sunt în măsură să-ți răspund la aceste întrebări. Încearcă să contactezi specialiștii de la Muzeele de Mineralogie din Baia Mare (http://www.muzeuminbm.ro/wp/) și Cluj-Napoca (http://bioge.ubbcluj.ro/MuzeuMin/) sau de la Muzeul Național de Geologie din București (http://www.geology.ro).

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului