Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Din nou despre creştere economică


Categorii: Locuri de muncă, Noutăţi, Ştiaţi că...?

De data asta, vorbește Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în Ziarul Financiar.

Articolul se numește România trebuie să creeze locuri de muncă pentru a avea creştere economică. Cursul şi inflaţia nu pot stimula creşterea.

România trebuie să creeze locuri de muncă şi să îşi crească pro­ducti­vitatea pentru a avea creştere eco­no­mică, iar investiţiile sunt esenţiale. În condiţiile în care in­vestiţiile interne sunt limitate şi nu există me­canisme de stimulare a economisirii, România rămâne dependentă de capitalul străin şi de fondurile europene, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

“Ca să ai creştere economică trebuie să creezi locuri de muncă şi să îţi crească productivitatea. Crearea de locuri de muncă şi creşterea pro­duc­ti­vităţii depind de foarte mulţi factori şi de aici încep complicaţiile şi doctrinele economice. Dar, din­colo de doctrine şi de abordări istorice, ambii factori depind de investiţii. Realizarea de in­ves­tiţii depinde de inovaţie, de capital, de eco­no­misire”, a declarat Isărescu la Conferinţa “Mugur Isărescu şi invitaţii”, organizată ieri la BNR.

Înainte de a citi aici tot articolul, vă reamintesc că proiectul Roșia Montană creează mii de locuri de muncă.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului