Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Din nou despre minerit în spațiul cosmic


Categorii: Cum se face la alţii, Industria minieră, Noutăţi, Resurse, Ştiaţi că...?

La sfârșitul lunii februarie și începutul lui martie, m-am entuziasmat aflând despre intențiile unor vizionari. Planetary Resources  își propune descoperirea și valorificarea de resurse naturale din afara spațiului terestru.

Am pus un articol pe blog despre noile frontiere pentru minerit, în altul de ce e necesară identificarea și valorificarea  resurselor în afara spațiului terestru, cum ar putea funcționa această industrie și ce beneficii ar putea aduce.

Spunea Horia la un comentariu că nu va fi cazul generației noastre. Se pare că va fi! NASA vrea să captureze un asteroid și să-l plaseze pe o orbită a Lunii. Va fi astfel pe o orbită stabilă și va putea fi folosit pentru dezvoltarea tehnologiei miniere spațiale. Laser, frate! Minerit modern!

Mai jos, un video despre cum s-ar face capturarea asteroidului.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului