Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Din nou despre Waihi, Noua Zeelandă


Categorii: Bau-baul: cianura, Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

De data asta de la ziariștii care au fost acolo.

Doru Bușcu, în Academia Cațavencu:

Rareș Bogdan, în Ziua de Cluj:

Pe măsură ce vor mai apărea articole, vi le voi semnala.

La bună citire!

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Din nou despre Waihi, Noua Zeelandă”

alexandru

Catalin,

am citit in link urile postate de tine ceea ce au scris despre episodul Noua Zeelanda parte din protagonisti. Gustul e amar. E corect sa stabilim ca e vorba de o deplasare/vizita informativa ori cum vrei sa ii spui..organizata de o firma privata care are dreptul sa isi selecteze invitatii. Dar ceea ce au scris formatorii astia de opinie e jenant. De ce ?pentru ca imi aminteste, asa..pe moment- de doua lucruri: de o vizita de acum ceva ani a lui Berceanu la Rosia Montana, in calitate de ministru al industriilor, in care in afara de faptul ca era pe dinafara subiectului nu a facut decit sa mince alune (desi subiectul era pe agenda publica) dar si de un microbuz incarcat cu academicieni pe care aerul tare i-a doborit dupa citeva ore de stat la fata locului. Nu stiu daca lotul asta de formatori de opinie a trebuit carat atitea dumnezeiri de kilometri ca sa scrie jurnale intime sau sa etaleze compuneri de clasa a III a , gen Doru Buscu. Eu, ca cetatean roman, contribuabil, ma simt penibil sa vad ca RMGC doreste sa ma convinga de faptul ca proiectul e viabil ducind acolo niste personaje care nu au facut, cel putin pina acum, nici macar un articol din care sa ”respire” faptul ca au cit de cit o opinie valida tehnic ori macar emotional. Vom ramine la stadiul in care oamenii astia au socializat, au facut schimb de birfe, s-au simtit din nou pionieri in viyita la Antipa si au oftat pe toate blogurile cit de obositor a fost drumul. Nu cred ca asta e un cistig REAL pentru opinia publica si nici pentru compania al carei angajat esti. Ramin la parerea ca decit rateul asta mai bine investeati banii astia in citeva sute de mii de dvd uri cu Noua Zeelanda pe care sa le impartiti romanilor. Sau sa fi contractat o ora pe Realitatea, cartoon network sau orice alt post in care sa difuzati un film cu ceea ce doreati sa promovati.

ps: Mai bine ati fi urcat in avionul ala, printre si in locul altora, 3-4 elevi premianti din rosia montana.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului