Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Educare și informare în Apuseni


Categorii: Comunitate, Industria minieră, Noutăţi, Roşia: proiectul

Întotdeauna și peste tot, industria minieră a funcționat bine atunci când proiectele miniere s-au făcut împreună cu comunitățile locale. Astfel, companiile miniere și comunitățile în care își desfășoară activitatea lucrează împreună pentru a-și crește beneficiile.

Un bun exemplu este ce s-a întâmplat recent în Apuseni. Vreme de aproape două săptămâni, școlile și liceele din zonă au participat la programe de informare și educare a elevilor, cu sprijinul RMGC.

A fost întâi o săptămână dedicată mineralelor. Cu ocazia Zilei Europene a Mineralelor (comunicat, foto, videoFacebook), elevii de la școlile generale și liceele din Abrud, Bucium, Cîmpeni și Roșia Montană au aflat că mineralele influențează fiecare aspect al vieții noastre, de la creșterea calității vieții la dezvoltarea economică.

ZEM 2013

Apoi, au învățat cât de important este să aibă o igienă dentară corectă. În compania medicilor și a studenților Facultății de Stomatologie din Oradea, elevii au participat la lecții deschise și demonstrații practice despre regulile de bază ale unui periaj corect. Dacă, de obicei, copiii devin temători când vine vorba de dentist, activitățile din sălile de clasă s-au ținut cu zâmbetul pe buze, semn că cei mici s-au împrietenit rapid cu oaspeții și au înțeles cât de important este să meargă în mod regulat la cabinetul medicului stomatolog (comunicat, foto, video).

Igiena orala 2013

Iar de 1 Iunie, copiii au primit în dar câte un set individual cu 4 cărți, prin „Programul de înzestrare cu cărți a elevilor din școli și grădinițe”. Mi-am amintit cu drag de vremea în care citeam și eu „Toate pânzele sus” sau „La Medeleni” și m-am bucurat că aceste titluri se vor găsi de acum și în bibliotecile copiilor din Apuseni. Seturile de cărți au fost adecvate fiecărui nivel școlar, astfel încât au fost distribuite titluri diferite pentru grădiniță, școală primară și gimnaziu (comunicat, foto 1, foto 2, video).

Carti in scoli 2013

Bibliotecile din cele patru localități s-au bucurat și ele de cărți noi, peste 5.600 de titluri fiind acum disponibile pentru iubitorii de lectură din Roșia Montană, Abrud, Bucium și Câmpeni.

Sper că aceste programe să servească drept exemplu tuturor celor care vor să se implice în dezvoltarea comunității locale. Este important pentru copii să își construiască încă de pe acum un stil de viață sănătos și o educație bogată.

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului