Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Galerii miniere romane în Apuseni


Categorii: Patrimoniu

Aici găsiţi câteva fotografii cu galerii miniere romane din Apuseni, altele decât cele de la Roşia Montană. Nimeni nu vorbeşte despre ele. De ce?

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “Galerii miniere romane în Apuseni”

Texi

…poate pentru ca, de fapt, aceste galerii nu intereseaza pe nimeni la modul autentic. Ele sunt un “casus belli” (motiv de razboi) impotriva Proiectului minier de acolo. Boc zice ca nu sunt bani pentru pensii, galeriile romane nici macar nu sunt pe lista “cand vom avea bani” a Guvernului… Ce vorbim noi de galerii romane, cand SARMISEGETUSA – loc sfant al fiintei noastre nationale zace in mizerie… “Ei, las-o asa!”

Nutu

Pai daca nu iegzasta bau-bau care sa le distruga si bujet ca sa luptam cu bau-bau’! Crezi ca noi este fraieri sa ducem lupte de gherila prin muntii patriei pa jebu propriu?

Mai astepta si tu Cata draghe sa apara bau-bau’ ca sa fie si bujet, si atunci sa vezi cafteala la bau-bau…

Semnat: oenjeurile de mediu
(doar alea stimnoicare)

(Aaa, era vorba de galeriile romane?)

Bear Grylls

Da’ io de unde sa stiu,ca mi-s din sudul tarii.Sa vorbeasca cei care stau aproape si au pensiuni pe-acolo.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului