Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Ia să vedem cine joacă Orașul Minier


Categorii: Noutăţi, Ziariştii şi bloggerii

Se pare că jocul a prins pe foarte multă lume. A prins și niște bloggeri: BunGust, Ciulea, Cucuruz, Lorand Minyo, Katai Robi, Makavelis, Marian Hurducaș, Marius Rusu, Robintel  și TVdece (am ales ordinea alfabetică în mod complet aleator).

Ce părere au ei despre joc? Cu răbdare – că-s mulți! – o să descoperiți mai jos.

Orașul de aur și forțele ce zac sub munți

Oraşul ăsta e un fel de rai online al pasionaţilor de strategie tip evoluţie. Şi-mi place. Este un joc realizat de români pentru români. Dovada? La intrare în joc ai un capital virtual, bineînţeles, că doar jocul e gratuit, de 50 de lei (nu euro, nu dolari, nu lire de Dubai). Să vedem ce poate oraşul minier! Dacă-mi place, mă mut din România! În oraşul cu mine.

Orașul minier

Și ce imi place mie cel mai mult, trebuie sa pastrazi o balanta in comunitatea… adica, daca orasu’ ii naspa, nimeni nu vrea sa stea in el! Nu o mai lungesc, va mai spun doar ca primu’ pas la orasul minier, e sa iti alegi numele orasului … adica no’, nu poti sa ai un oras fara nume … nu? Asa ca in pasu’ numaru’ unu iti alegi numele … ghiciti ce nume mi’am ales eu la orasul minier

Mogulul minelor si al oraselor miniere

Doar sa construiesti mine si locuinte pentru muncitori nu e de ajuns insa, tre’ sa te ocupi de ei sa fie fericiti. Le faci oamenilor un teatru, o scoala, un moL ceva. Momentan ai mei is cam tristi ca nu pot eu construi destul de repede cat ar putea ei sa munceasca. Trebuie doar sa am eu un pic de timp sa ma ocup de Cucuruzopolis, ca pun pariu cu o mina de aur ca o sa devina cel mai prosper oras minier de pe Facebook

PS: crezi ca o sa te descurci mai bine ca mine? Fa-ti si tu un oras si sa vedem la final de an cine are buget local mai mare!

Sunt antreprenor online

De azi dimineata ma relaxez cu un joc romanesc, primul de acest fel daca nu ma inseala memoria, Orasul Minier. Joculetul in sine este absolut superb. Scopul jocului este bineinteles dezvoltarea comunitatii.[…]

Jocul e un pic stresant – e nevoie sa fii foarte atent ca totul sa mearga struna: oamenii sa aiba locuinte, sa existe locuri de munca, moralul sa le fie ridicat si multe altele, pe care va invit sa le descoperiti singuri; joculetul e chiar addictive.

Am si cativa vecini de seama si sunt curios daca vom reusi sa ne unim in curand fortele  Mineri pare-se ca avem, mai trebuie sa le dam de mancare, de lucru si sa le pastram moralul ridicat!

Daca-s fi pentru o zi primar…

E interesant când mai ai doar 20.000 de euro în cont şi tu trebuie să faci oraşul să prospere.  Ce faci? Mai aduci oameni în oraş să facă bani sau vinzi tot ce ai şi munceşti cu câţi ai? Schimbi aurul, argintul şi piatra în bani sau îi ţii la trezorerie? Nu e uşor să dai locuri de muncă când te gândeşti că singura sursă de venit e exploatarea minieră. Deşi singura chestie ce mă deranjează şi pe mine, la fel ca şi pe Marian e că nu pot să-mi scot banu din exploatare. Încă. Dar cu timpul voi înţelege şi partea asta şi voi reveni cu o explicaţie. Momentan avem răbdare. Răbdare de oţel.

Io salvez mineritul, ba!

Dobrogold se numeste orasul meu si deocamadata sunt intre primii 300 de jucatori din tara, fiind un joc romanesc, facut exclusiv de romani, pentru romanul bun la toate ce se regaseste in fiecare dintre noi. Sa vedem cat ma tine…

Mă antrenez să iau primaria din Florești

No, dar până una alta, spre înjosirea guvernului, am primit din start o bucată de drum asfaltat! Ha! Lângă care am construit o casă ţărănească ca să aibă nişte muncitori unde să-şi hodinească pixelii. Că ideea jocului e că dacă oamenii-s fericiţi, oraşul prosperă şi eu am ce juca la bursă.

No, brb că am puţină treabă.  Am de management-uit un oraş. Practic mă antrenez să iau primăria din Floreşti.   DND!

 Cum să te umpli de aur?

Cu ce e Orașul Minier diferit? În primul rând este un joc 100% românesc, dezvoltat de către români pentru români și asta m-a făcut curios să-l încerc. E una dintre puținele aplicații de acest gen care se axează tocmai pe minerit – o ramură importantă a economiei. Acum orice utilizator de Facebook poate încerca pe pielea lui sentimentul de a deveni mogul industria mineritului, oricine se poate umple de aur. Chiar dacă numai virtual.

Strategie de dezvoltare a unui oraș minier

Spun asta, pentru că în imaginația mea, eu nu doar că mă joc jocul Orașul Minier, ci construiesc o comunitate, cu un viitor solid, nu construiesc doar mine, ci și case pentru că, în mintea mea, nu minele sunt țelul, ci căminele!”

Ca atare, ca să înțelegeți cu adevărat viața unui mic oraș minier, vă invit să vă jucați și să aduceți orașul minier, virtual, la un nivel de dezvoltare corespunzător realității, după care distrugeți minele și căutați soluții de dezvoltare…Între timp, eu o să mă bucur că într-o realitate paralelă sau virtuală, familiile nu s-au destrămat din cauza sărăciei și că oamenii au măcar decența de a avea ce pune pe masă, o dată pe zi, măcar.

Cum se „joacă” o companie controversata în social media

Oraşul Minier (…) un exemplu de pătrundere în noul univers al oamenilor. Este primul joc pentru Facebook de acest gen şi complexitate făcut în totalitate în România şi îşi propune să arate impactul pozitiv pe care mineritul îl are asupra dezvoltării unei comunităţi. Nu prin conferinţe de presă, nu prin dezbateri sforăitoare, nu prin comunicate kilometrice, ci prin adaptarea la noul stil de viaţă al oamenilor.unctul meu de vedere, este un shift în comunicare foarte bine venit pentru companie, o altfel de apropiere şi de explicare a proiectului. Dacă va avea succes sau nu, rămâne de văzut, mie unul îmi place ideea. Şi Floricăi, care a început deja să joace.”

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


8 comentarii pentru “Ia să vedem cine joacă Orașul Minier”

vlad

As dori si eu cum se pun minele imi zice sa le pun intre munti insa nu imi da voie 🙁 Unde anume trebuie puse ?

Cătălin Hosu

@vlad
Minele trebuie puse pe munți, pentru că acolo sunt zăcămintele.

Dany-L

Eu spun ca un minus pentru joc este ca nu se poate juca in full screen ( parerea mea ), banuiesc ca pe viitor se va introduce si aceasta optiune

Cătălin Hosu

@Dany-L
Din păcate, este o limitare de la Facebook.

DeeaPaula

de ce nu se deblocheaza si celelante k nu pot cumpara patinuare sau primaria sau alceva numai 3 case am voie nici macar intersectie nu am voie sa cumpar…cine poate sa imi spuna sau sa ma ajute un pic…

Cătălin Hosu

@Paula
Cu cât avansezi în joc, cu atât poți să faci mai multe clădiri. În concluzie, joacă și avansează :).

leon

am facut toata zona cu case mine si nu pot trece la lvl 2 cu orasul, de ce?

Cătălin Hosu

@Leon
Se pare că a fost o problemă temporară, ce nu permitea înaintarea în nivel. În acest moment, se poate juca in continuare.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului