Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Insectele, designeri de bijuterii


Categorii: Aur, Ştiaţi că...?

V-ați gândit vreodată că insectele se pot transforma în designeri de bijuterii?

Larvele de trichoptere își construiesc „case” folosind materialele pe care le găsesc în jurul lor. Trăind în medii acvatice, aceste insecte strâng nisip, scoici și pietricele din albia râurilor, pe care le utilizează apoi în construcția unor sarcofage. Vocația de arhitecți este confirmată de micuțele case pe care reușesc să și le construiască astfel.

Observând acest fenomen interesant, artistul francez Hubert Duprat s-a gândit să integreze insectele în procesul de creare a bijuteriilor. Punând la dispoziția unor carabeți nisip, scoici, aur, perle şi pietre preţioase, a reușit să creeze ,cu ajutorul lor, „case-bijuterii”. Cu inspirație și migală, insectele au transformat materialele în adevărate opere de artă, devenind celebre în domeniul designului de bijuterii.

Carabeti1

Sursa

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului