Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

La Roșia Montană, oamenii trăiesc în sărăcie deși stau pe o mină de aur


Categorii: Comunitate, Ştiaţi că...?

Acesta este paradoxul cu care se confruntă zi de zi oamenii din Roșia Montană, născuți în una dintre cele mai bogate zone ale României, dar nevoiți să trăiască în condiții de sărăcie greu de îndurat. Neputința trebuie să fie probabil un sentiment chinuitor, mai ales atunci când conștientizezi că destinul și viitorul tău atârnă de o decizie a autorităților care întârzie de ani de zile să apară.

Primarul din Roșia Montană reușește să cuprindă în doar câteva rânduri întreaga activitate economică a comunei, dupa închiderea minelor de stat și disponibilizarea angajaților:

„Sunt bineveniți orice investitori, să creeze locuri de muncă, să crească, să contribuie la dezvoltarea zonei. Dar am rămas cu sugestiile. La Roșia Montană, economia constă într un atelier de prelucrare a lemnului, o societate de panificație, două service-uri auto și două-trei magazine în zonă, care împreună au în jur de 100 de angajați. Așa merge activitatea! Conteaza însă foarte mult că avem un investitor precum RMGC, care își plătește taxele aici”.

Un articol ziare.com.

Notă: articolul a fost publicat în 20.03.2012 și actualizat în 01.10.2012, pentru concursul „Provocarea lui Cătălin”.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului