Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

La turism, în Apuseni, flăcăi!


Categorii: Noutăţi

Un prieten și-a rezervat un weekend la Arieșeni. pe caqre l-a plătit integral dinainte. Cu câteva zile înainte de a merge, a trebuit să amâne excursia, unul dintre copii s-a îmbolnăvit. A sunat, a spus care e problema și s-a înțeles cu proprietarii să amâne pentru câteva săptămâni, respectiv pentru data X.

Cu câteva zile înainte de data X, a trimis un mail în care confirma că merge. În seara dinaintea plecării, a trimis încă un mail prin care a confirmat că merge. A doua zi, de pe drum deja, a sunat și a spus pe la ce oră ajunge. Peste 5 minute a fost sunat înapoi:

– Da, știu că mi-ați plătit dinainte, știu că ne-am înțeles pentru data X, dar eu nu v-am făcut rezervare și nu am camere libere.

Nasol, nu? OK, hai să caute în altă parte, dacă tot era deja pe drum cu familie, copii, cățel, purcel. Găsește o altă pensiune. Sună.

– La fix ați sunat. Mai am două camere libere, doar că sunt la etajul doi.

Normal că acceptă, unul dintre copii are mai puțin de doi ani. Ajunge la pensiune. Cei de-acolo, când îl văd, îi apucă râsul.

– Sigur vreți camerele?

– Păi știu că-s la etajul doi.

– Dar sigur le vreți? Au baia împreună

– Nu-i bai, e familia mea. Hai să le văd.

Le-a văzut. Erau, într-adevăr, la etajul doi. Într-adevăr, aveau baia comună. Dar a şi a înțeles de ce râdeau cei de-acolo. Camerele aveau, împreună, 4 metri pătrați. Şi restul de 10 camere de pe hol erau date unui grup de elevi de liceu. Normal că nu le-a mai vrut.

Până la urmă, cu mult noroc, a găsit altceva. Pentru o noapte doar, dar mai bine decât să se întoarcă acasă. Și a doua zi a vrut să meargă la peștera Scărișoara. Pe la jumătatea drumului, înainte să-și dea duhul pe-acolo, s-au întors. Drumul era impracticabil.

No, fain cu turismul pe la noi? Și aici încă una, tot despre turismul de pe la noi.

PS: Nu vreau să generalizez, să spun că așa o fi peste tot, pe la toate pensiunile din Apuseni sau peste tot prin România. E doar o întâmplare (reală). Sunt sigur că aveți și voi. Și mai sunt sigur că nu aveți întâmplări la fel din țări cu tradiție în turism.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


3 comentarii pentru “La turism, în Apuseni, flăcăi!”

marius

Cata, ai fost foarte bland in aprecieri… situatia, vorba lui Ion Baiesu, trebuia incondeiata cu accente mult mai ferme, mai dure! Eu spun cu toata responsabilitatea ca Apuseniu’, locul de unde ma trag si eu, este unul dintre cele mai sordide locuri unde cineva ar vrea sa-si cheltuiasca banii de concediu! Fac saptamanal naveta Rosia-Oradea-retur si de fiecare data cand trec prin porcarelele alea de sate cu pretentie de “statiuni turistice de interes local” ma revolta mizeria in care se gasesc acestea! Este incredibil cum au reusit sa se instaleze maneaua si Kitsch-ul intr-o zona despre care multi romani inca mai cred ca este leaganul romanismului…

bandi

asa, si care e concluzia articolului? nu generalizam dar nici nu dam nume, sa ne ferim. sunt sigur ca avem cu totii experiente bune sau rele din California pana in Turcia dar… what is the purpose of meaning, vorba francezului Goethe?

Cătălin Hosu

Nu e nici o concluzie. E doar ceva ce s-a întâmplat.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului