Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Le injectează aur în muşchi! Ce nu ştiai despre acest metal preţios şi te va uimi


Categorii: Aur, Noutăţi, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

(Acest text a fost publicat în Libertatea).

Aurul era un subiect interesant şi acum 2.000 de ani, dar şi acum, când bogăţia ascunsă în adâncuri la Roşia Montană e un subiect la zi, acolo unde explorările recente au identificat existenţa unei rezerve de 314 tone de aur. Aceasta fără să mai punem la socoteală tot aurul care a fost deja extras, din perioada romană până în 2006, când orice activitate minieră în zonă s-a oprit, în așteptarea mineritului modern. Dacă vă întrebați de unde provine atâta aur, geologii vă vor spune că minereurile din zonă s-au format acum 12 milioane de ani, datorită intensei activități vulcanice.

Acest metal  preţios i-a fascinat pe oameni dintotdeauna, se află în fiecare casă, fie sub formă de bijuterii, fie parte a diverselor aparate electronice şi electrocasnice, dar puţini sunt cei care cunosc aurul cu adevărat, deoarece în jurul său planează mistere şi curiozităţi. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului