Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Linişte! Breaking News!


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Cu ani în urmă, când începusem să lucrez în presă, la Deva, priveam la cei mai vechi în meserie decât mine cu admiraţie. La unii nu aveam de ce, dar pentru alţii am şi astăzi o stimă deosebită.

În categoria din urmă este şi Sandu Gruian. (Acum scrie la Mesagerul Hunedorean şi la Dilema Veche. Poate şi prin alte părţi şi nu ştiu eu; scuze, Sandu!) Era unul dintre cei doi corespondenţi ai TVR pentru judeţele Alba şi Hunedoara. A făcut munca asta mai bine de 15 ani. A urmărit şi relatat mai multe mineriade, a fost corespondent de război în Bosnia. Printre altele.

Nu de mult, a scris o carte. “Linişte! Breaking News!” a apărut în septembrie 2009, la editura EMIA din Deva, în colecţia Jurnalistica. Prefaţa este scrisă de Cornel Nistorescu, iar cartea poate fi cumpărată de la Libraria EMIA din Deva şi de pe site-urile specializate în vânzări online (de exemplu, aici).

Am două motive pentru care scriu despre cartea lui Sandu:

  1. Pentru că mi-a plăcut şi pentru că mi-a adus aminte de acei ani în care lucram şi eu în presa din județul Hunedoara. Mi-a adus aminte de mulţi foşti colegi, din MediaPro sau nu, cu care am rămas în relaţii tare bune şi acum, de evenimente dure şi grele, de altele frumoase;
  2. Şi pentru că Sandu scrie în cartea lui şi despre Roşia Montană. Din perspectiva lui, a jurnalistului care a acoperit subiectul de la începutul său.

Cu permisiunea autorului, voi posta în alte articole capitolul din carte în care este vorba despre Roşia Montană. Am să vă spun încă de pe acum care este concluzia acestui capitol: “Spiritul protestatar se poate înţelege, nu însă şi dezinformarea“.

(va urma)

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Linişte! Breaking News!”

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului