Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Materii prime pentru supraviețuirea Europei


Categorii: Cum se face la alţii, Industria minieră, Noutăţi

Așa se numește ultimul comunicat de presă al Euromines, asociația europeană a industriei miniere.

Despre ce e vorba, de fapt. Președintele Euromines, Mark Rachovides, a vorbit în conferința de presă anuală despre stadiul curent al industriei miniere în Europa și a subliniat, din nou, contribuția acestei ramuri la creșterea economică.

„Europa 2020 țintește spre întoarcerea la o poziție de top în producția industrială. Materiile prime sunt esențiale acestui scop, dar și supraviețuirii Europei în rolul de economie puternică”, a declarat Rachovides.

În prezent, industria minieră oferă peste 350.000 de locuri de muncă în Europa. Și, pentru că multe sectoare depind de materii prime, mineritul contribuie la existența a cca 30 de milioane de slujbe pe continent. Industria minieră are potențialul de a contribui la scopul 2020, cu condiția de a dezvolta proiectele existente și de a construi altele noi.

Sectorul extractiv salută recunoașterea importanței materiilor prime de către Consiliul Uniunii Europene, care consideră că accesul la resurse naturale și materii prime, în și în afara teritoriului UE, este crucial pentru competitivitatea industriei europene.

Încurajarea competitivității UE este una dintre prioritățile Comisiei Europene și a statelor membre. Industria minieră recunoaște importanța competitivității industriale și este de acord  că trebuie să rămână un obiectiv major al UE, așa cum este stabilit prin strategia Europa 2020. Iar scopul noului comisar pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri este de a crește importanța industriei în economie de la 16% în prezent la 20% din PIB până în 2020.

„Noile inițiative UE merită participarea și sprijinul nostru. Trebuie să luăm parte la modelarea rezultatelor. Inovația, cercetarea și eficiența în folosirea resurselor sunt teme care ne privesc nemijlocit. industria minieră este un investitor pe termen lung, bun plătitor de taxe și creează locuri de muncă, de multe ori în zone ale Europei în care este o mare nevoie de ele”, a concluzionat Mark Rachovides.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului