Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Monumentul funerar de la Tăul Găuri


Categorii: Concurs, Noutăţi, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Faptul că Roșia Montană este cea mai veche așezare minieră din România și că privind în urmă vedem o istorie de 2000 de ani, nu poate decât să mă facă mândru și să mă motiveze să povestesc și celorlalți despre frumusețea uitată a Roșiei Montane.

Știați că, în urma cercetărilor arheologice, la Roșia Montană au fost descoperite urme ale civilizației romane, datând din secolele II-III d.Hr.? Vă invit să aflăm, astăzi, mai multe despre unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă, monumentul funerar roman de la Tăul Găuri. Acesta dispune de o structură circulară, cu două morminte de incinerație cu sarcofage din cărămidă. Incinta a devenit zonă protejată și este păstrată in situ. În prezent, e acoperită de o structură de protecție provizorie până la reluarea activităților de restaurare și conservare.

Proiectul Roșia Montană are în plan transformarea monumentului funerar într-un obiectiv turistic, amenajat și pus în valoare de o structură modernă, care să permită turiștilor accesul în zonă. Puteți urmări în video-ul de mai jos câteva imagini ale monumentului și vă aștept cu drag la Roșia Montană să descoperim împreună și alte elemente ale unei moșteniri culturale impresionante.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului