Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Nu-i reclamă, e adevărat


Categorii: Noutăţi

De un an de zile folosesc un telefon BlackBerry 8900. Cu succes, aş zice. De vreo câteva luni, am cumpărat de pe net o husă neagră de silicon.

De ce ne interesează? Ca să vedeţi că, deşi sunt tăntălău, am avut şi noroc.

Am plecat din Dumbrava Sibiului. Eu eram în spate, lângă fiul meu Horia, Raluca – soţia mea – la volan. Am ajuns în centru, pe lângă casa de Cultură, şi mi-am dat seama că nu găsesc telefonul. Am sunat de pe alt telefon; sună, dar nu-l aud. Şi-mi dau seama: îl lăsasem pe capota maşinii.

Geez, zic către Ralu. Hai înapoi, să-l căutam.

Mergem înapoi şi refacem drumul. În prima curbă găsesc ochelarii de soare.

Aha, deci şi ăştia erau pe capotă… Atunci trebuie şi telefonul să fie pe aproape.

Şi am mers pe jos, uitându-mă pe marginea drumului. Ce făceam între timp? De pe alt telefon sunam încontinuu, poate aud BB-ul cum sună. (Nu m-am gândit deloc că poate-l aude altcineva sunând şi-l înhaţă.) După vreo jumătate de oră, nimic. Mă urc în maşină, în dreapta, las geamul jos, Raluca pune avariile şi merge încet.

Şi merge, şi merge. Fiecare piatră mai închisă la culoare mi se părea telefonul, dar nu se auzea sunând. Şi am trecut de un semafor… Şi am trecut de sensul giratoriu cu fântână arteziană… Şi am trecut de Sala Polivalentă Transilvania… Şi trecuse mai bine de o oră de când am sesizat că lipseşte.

Şi l-am găsit în mijlocul străzii, în faţa hotelului Golden Tulip, într-o zonă pe unde pietonii nu trec strada. Era cu faţa în jos şi era evident că-l  călcaseră mai multe maşini (mă rog, poate a fost doar una, dar era foarte murdar şi cu urme de pneuri pe el). Şi n-are nimic! Mă rog, în afară de patru taste zgâriate.

Pentru cei care ştiu Sibiul, din Dumbravă până la Golden Tulip e de mers, nu glumă. Eu, extrem de subiectiv şi foarte pătruns de eveniment, am apreciat vreo 5 kilometri. Habar n-am dacă e aşa sau nu, dar sunt bucuros că mi-am găsit telefonul :D.

Şi acum o să mă întrebaţi care e reclama din titlu. Cu siguranţă la BlackBerry şi la husa lui din silicon. (Uite că foloseşte şi siliconul ăsta la ceva :).) Nu am crezut că e un telefon atât de rezistent. Iar husa a fost de folos să-l protejeze de maşinile care l-au călcat.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “Nu-i reclamă, e adevărat”

Mare noroc ai avut ca l-ai mai gasit 🙂

Cătălin Hosu

@Bogdan Epureanu

Aşa zic şi eu :). Norocul meu a fost că era duminică, era pe la prânz şi l-am pierdut pe o stradă puţin circulată 😀

EM

Pana la urma dac il pierdeai stiai un lucru sigur…. clar era din cauza husei!
🙂

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului