Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

“Nu ne furaţi viitorul!”


Categorii: Noutăţi

Iată mai jos mesajul trimis astăzi membrilor Parlamentului European de către comunitatea din Roşia Montană.

Stimati jurnalisti,

Motiunea de interzicere a cianurii in minerit, propusa spre votare in Parlamentul European in data de 5 mai 2010, este o grea lovitura data dezvoltarii economice a Uniunii Europene, care va afecta sute de mii de locuri de munca in intreaga Europa, va condamna la moarte zeci de comunitati locale, fara nicio alta sansa de supravietuire.

Aşa trăim noi azi. Nu ne furaţi viitorul!

Desi este prezentata ca fiind o initiativa care are ca scop PROTEJAREA MEDIULUI, in fapt, in cele mai multe cazuri va produce efecte NEGATIVE asupra mediului prin utilizarea unor solutii alternative cu impact negativ asupra mediului. Faptul ca cianura se utilizeaza in minerit in mod neintrerupt, de peste 100 de ani, se datoreaza tocmai sigurantei acestei tehnologii de exploatare si faptului ca este o substanta care se descompune in mod natural.

Case vechi, dărăpănate. Ţi-ai petrece vacanţa în Roşia Montană?

De ce nu putem avea şi noi ceea ce aveţi voi - o slujbă bună, o comunitate puternică, un mediu curat?

Un alt efect negativ pe care il va produce motiunea este acela ca va bloca indefinit reabilitarea unor perimetre miniere poluate istoric, urmare a 2000 de ani de minerit necontrolat si subfinantat, care pot fi curatate doar prin dezvoltarea acestor proiecte miniere.

Îi pasă cuiva că noi trebuie să trăim lângă aceste halde de steril ne-ecologizate?

Nimeni nu curăţă apele rezultate din vechile exploatări miniere.

Noi, reprezentantii societatii civile din Romania, solicitam IMPERATIV Parlamentului European sa respinga ferm si imediat aceasta initiativa. Un vot pentru interzicerea acestei tehnologii ar insemna condamnarea la moarte a regiunilor miniere din muntii Apuseni si a altora din Europa.

Râul din Roşia Montană, din care animalele pot bea doar apă acidă.

Va rugam sa gasiti in atasament scrisoarea deschisa adresata membrilor Parlamentului European.

Fotografiile au fost ataşate emailului trimis, iar întreg textul scrisorii este aici.

Notă: Titlul articolului a fost ales de mine, conform denumirii primei fotografii ataşate. Textul fiecărei fotografii este numele fişierului ataşat emailului trimis de comunitatea din Roşia Montană.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru ““Nu ne furaţi viitorul!””

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului