Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Poliţist, adjectiv


Categorii: Noutăţi

Ieri am venit la Bucureşti de la Roşia, cu maşina. La intrarea în Rm. Vâlcea, pe drum de ocolire a oraşului, după ce treci de Petrom, cobori o pantă şi apoi ajungi în dreptul unui cimitir. Acolo stătea o maşină de poliţie, cu radarul. M-a oprit, am tras pe dreapta. A venit la mine un polițist și s-a prezentat.

Sunt agentul Păunescu. V-am oprit pentru că ați circulat cu 77 km/h. Actele, vă rog.

Cred că e prima oară când înțeleg din prima numele polițistului care mă oprește. Serios, de cele mai multe ori trebuie să-l rog să repete ce a spus. dacă nu înțeleg nici a treia oară – și s-a întâmplat de multe ori – renunț.

Atât de mult? Zău?

Dacă credeți că aparatul nu a funcționat corect, puteți să faceți contestație. Așteptați în mașină, vă rog.

Știam că am greșit, așa că am așteptat. Era un polițist tânăr, politicos, care mi-a vorbit corect românește. Mi-a inspirat încredere și profesionalism, la fel ca alți polițiști tineri care m-au oprit în ultimii 2-3 ani. Dar ceva a fost altfel.

Domnule Hosu, v-am sancționat cu trei puncte de amendă, dar fără amendă în bani, ci doar cu avertisment. V-am verificat și nu sunteți vitezoman.

M-a impresionat în mod plăcut. Nu pentru că nu m-a atins la buzunar (am greșit, plătesc!), ci pentru că a făcut ceea ce – după părerea mea – trebuie să facă Poliția: nu doar să pedepsească, ci să prevină și să educe. Să acționeze și în spiritul legii, nu doar după litera ei.

Poate că Poliția Română face lucrul ăsta de mai mult timp. Eu abia acum am aflat și, pentru asta, îi felicit. Să facă trecerea de la „polițist, adjectiv” la polițist, superlativ.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului