Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Povestea florilor de mină (GALERIE FOTO)


Categorii: Noutăţi, Ştiaţi că...?

Probabil că ați mai auzit de florile de mină, iar dacă nu, aș vrea să vă povestesc mai multe pentru că sunt cu adevărat minunate aceste creații ale naturii.

Florile de mină sunt formațiuni minerale, de diverse dimensiuni, provenind din subteranul galeriilor miniere. Aspectul lor neobișnuit, dar desoebit de frumos, se datorează concreșterii cristalelor, într-o multitudine de forme și culori.

Pasionații pot explica în detaliu procesul de formare a florilor de mină. Golurile rămase în interiorul filoanelor poartă denumirea de geode, acestea creând condițiile de formare și dezvoltare a mineralelor.  Dinspre pereții geodelor spre interior se formează aceste minerale neobișnuite, cărora minerii le-au dat denumirea de „flori de mină”.

CCC_3201

Florile de mină sunt puse în valoare fie de colecționari, fie în expoziții specializate în cadrul muzeelor. Astfel de exponate pot fi admirate la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, regiune a țării recunoscută pentru nenumăratele flori de mină care se găsesc aici. Iar muzeul din Baia Mare a avut, în 2011, o expoziție de trei săptămâni – „Florile din adâncuri” – la Roșia Montană, în șirul de evenimente organizate de Ziua Europeană a Mineralelor (vezi galeria foto de mai jos).

CCC_3197

CCC_3202

IMG_6300

IMG_6301

IMG_6302

IMG_6305

IMG_6307

IMG_6311

IMG_6314

IMG_6318

IMG_6320

IMG_6330

IMG_6349

IMG_6533

IMG_6534

IMG_6535

IMG_6539

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului