Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Redeschiderea minelor e o idee bună


Categorii: Noutăţi, Ştiaţi că...?

Eu am tot zis-o, a tot zis-o și Băsescu și lumea s-a luat de el. Acum o zice și guvernul. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a susținut, în cadrul discuțiilor referitoare la bugetul Ministerului Economiei din Comisia de Buget-Finanțe, necesitatea redeschiderii minelor în zonele în care acest lucru este posibil.

Guvernul “si-a propus promovarea de investiţii private în zonele cu potenţial minier nevalorificat în totalitate, care pot contribui semnificativ la regenerarea socio-economică a localităţilor respective”. In acest fel, actualul Guvern reia si isi asuma ideea lansata, in urma cu doi, chiar de presedintele Traian Basescu, aceea de redeschidere a minelor de aur, argint, cupru sau uraniu (sursa)

Ba mai mult, ministrul a declarat că va promova o lege care să faciliteze redeschiderea minelor rentabile.

În România nu există o lege pentru redeschiderea unei mine. Am făcut un grup interministerial şi o să depunem iniţiativa legislativă la Parlament pentru redeschiderea minelor (sursa)

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Redeschiderea minelor e o idee bună”

IOAN DAVID

De vina sant cei ce le-au inchis.Am vazut la tv.cand Dl.V.Vosgnian a spus ca pana la sfarsitul lui Mai se va da LEGE.Ar fi benefic pentru zona noastra.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului